Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:57:40

У "Міжрічинському" обстежують території, постраждалі внаслідок пожежі

07.05.2020   11:04Агенцiя

У квітні сталася масштабна пожежа на території регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», яка охопила біля 250 гектарів лісових та лугових масивів. Причина – необережне поводження з вогнем та людська недбалість під час випалювання сухої трави і сміття. Добре, що вогнем не пошкоджена заповідна зона «Бондарівське болото».

Щоденно до гасіння залучалося понад 80 рятувальників особового складу та 29 одиниць спецтехніки Управління ДСНС України у Чернігівській області. Так, авіацією спеціального авіаційного загону ДСНС України міста Ніжин здійснено 23 скиди води загальною масою  близько 100 тонн. Крім того, до боротьби з вогнем активно долучалися представники служби державної охорони комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський».

Наразі працівниками комунального закладу здійснюється обстеження постраждалих внаслідок пожежі ділянок та проводиться роз’яснювальна робота з місцевим населенням стосовно дотримання правил поведінки в екосистемах. Найближчим часом на території парку планується оновити, виготовити та встановити інформаційно-охоронні знаки.

Також після проведення комісійного обстеження лісових насаджень території парку фахівцями державного підприємства «Остерський військовий лісгосп» та «РЛП «Міжрічинський» визначатимуться та вживатимуться спільні заходи з поліпшення санітарного стану і відновлення парку.

Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА разом з представниками природоохоронних служб ще раз наголошує на обов’язковості дотримання вимог протипожежної безпеки. Особливу увагу звертаємо на недопущення паління трави і відходів, розведення вогнищ на територіях об’єктів природно-заповідного фонду.

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.