Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:43:46

Чернігівський Ресурсний Центр з розвитку місцевої демократії підсумував свою діяльність в громадах

30.04.2020   10:40Агенцiя

29 квітня в прес-центрі «Чиста політика» відбулася підсумкова прес-конференція в рамках проекту «Діалог для трансформації конфліктів в громадах» громадської організації Центр Доброчин. Зустріч проведена в умовах пандемії коронавірусу без присутності ЗМІ з дотриманням всіх вимог.

Розпочала зустріч Наталія Дрозд, керівниця ГО Центру «Доброчин»  та підсумувала результати роботигромад, що брали участь в проекті, це новостворена Новобілоуська територіальна громада та Ріпкинська селищна рада.

Одним із досягнень проекту на даному етапі вважаємо встановлення діалогу з активними, небайдужими і зацікавленими в розвитку і позитивних змінах представниками територіальних громад, як громадських активістів, так і представників органів місцевого самоврядування, які розуміють перспективу застосування механізмів демократії участі та готові долучатися до їх впровадження.

Проект Статуту Новобілоуської громади пройшов широке обговорення зацікавленими сторонами і вже готовий до винесення на голосування. Питання лише в часі - знятті карантинних обмежень і проведення засідання сесії.

Також спільно з місцевою владою, освітянами та батьками були проаналізовані існуючі освітні мережі в двох пілотних громадах та розроблені Сценарії розвитку освітніх мереж.

Голова Новобілоуської ОТГ Дмитро Федоров поділився станом справ на сьогодні.  Ситуація з пандемією коронавірусу змінила багато планів та життя громади вцілому. Але мешканці громади все-таки проявили гарну згуртованість, піклування один про одного, активно приймають участь у розвитку громади. Проведена плідна роботу з документацією, налагоджений контакт з багатьма підприємцями щодо подальшої співпраці.  Бюджет громади потерпає з моменту введення карантинних заходів, багато запланованих питань, зокрема і питання інфраструктури, відтерміновуються. Але поточні роботи щодо приведення в гарний стан садочків та шкіл будуть продовжені та завершені. Діяльність громади  загалом відкрита, прозора для всіх мешканців.

Юрій Паперний, експерт, політичний аналітик, зазначив, що з початку карантину дуже вражає розвиток системи комунікації, що підтверджується станом налагодженої роботи зокрема дистанційного навчання в школах громад. Також інформування і спілкування мешканців громади засобами інтернет, що звісно потрібно враховувати керівництву громад в плануванні діяльності з багатьох питань. Поки залишаються відкриті питання щодо адміністративного устрою області, що і впливає на  планування головами ОТГ своєї діяльності на майбутнє.

Олександр Підгорний, керівник Чернігівського Ресурсного Центру з розвитку місцевої демократії повідомив, що для майбутньої Ріпкинської територіальної громади, вибори по якій очікуються восени 2020 року, розроблено повний пакет документів  щодо діяльності майбутньої громади, враховуючи всі приєднані села. В даній громаді освітня мережа розвинена, потужна, також є багато активістів, багато планів, то ж чекаємо виборів. Ситуація з пандемією звісно впливає на життя та соціальну активність.
Також Олександр Підгорний підсумував, що задоволений плідною співпрацею з обома громадами та досягненнями їх діяльності.

Метою проекту «Діалог для трансформації конфліктів в громадах», що здійснюється Центром «Доброчин» за підтримки Програмної ініціативи МФВ «Демократична практика”, є забезпечення активної участі місцевого населення у впровадженні реформ із використанням механізмів місцевої демократії та медіацію конфліктів.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.