Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:16:45

Проведено дві координаційні наради в Варві та Прилуках, щодо недопущення розповсюдження коронавірусу

27.04.2020   08:01Агенцiя

На півдні області три населених пункти – Прилуки, Журавка та Варва – визнані осередками спалаху інфекційної хвороби.

У селищі Варва із селищним головою Валентиною Саверською-Лихошва, в.о.голови РДА Володимиром Левадним, керівниками місцевих відділів Нацполіції, ДСНС, філії лабораторного центру відпрацьовано керівницством ОДА комплекс обмежувальних заходів.

У Варивнському районі вже 11 підтверджених хворих на коронавірус, з них 3 безпосередньо з Варви, 8 із села Журавка.
Визначені 139 контактних осіб, 47 вже провели ПЛР-тестування. Діють 3 контрольно-пропускні пункти на в’їздах- виїздах із Журавки.

Вирішено вжити додаткових заходів: збільшити кількість КПП та розташувати їх таким чином, щоб максимально охопити автошляхи в районі. Також проговорили питання забезпечення працівників первинної ланки засобами індивідуального захисту, додаткової оплати тим, хто задіяний для чергування на КПП.

У Прилуках спільно з народним депутатом Валерій Дубіль, міським головою Ольгою Попенко, депутатами обласної ради Сергій Пащенко
 та Сергієм Варнавським провели засідання штабу з ліквідації НС.
У місті 4 випадки інфікування коронавірусом, троє з них це медичні працівники.

Вирішено запровадити додаткові заходи у Прилуках: обмеження доступу до лікувального закладу, контроль за кількістю перебування людей у супермаркетах з обов’язковою дезінфекцією, встановити КПП для контролю руху транспорту зі сторони Варвинського району.

Прилуцька міська лікарня визначена опорною і саме до неї нині направляються хворі з діагнозом коронавірус з Прилук, Прилуцького, Варвинського, Ічнянського та Срібнянського районів.

Органи влади працюють над тим, щоб лікарня була забезпечена всіма засобами захисту лікарів, дезінфікуючими засобами. Лікарні допомагають прилуцькі підприємці та благодійники. Зокрема, за їх допомоги було придбано два нових апарати ШВЛ для лікарні.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.