Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:15:42

За незаконне придбання та зберігання психотропних речовин військовослужбовець відповідатиме в суді

22.04.2020   11:00Агенцiя

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовця військової служби за контрактом.

Встановлено, що 15.07.2019 року військовослужбовець однієї з військових частин, яка дислокована на Чернігівщині, діючи всупереч вимог Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори», порушуючи присягу та вимоги військових статутів, без передбаченого законом дозволу придбав в м. Чернігові наркотичні речовини - амфетамін та канабіс. У подальшому, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, солдат ЗСУ був викритий працівниками поліції. Психотропні та наркотичні засоби, які він зберігав при собі, правоохоронцями вилучені.

21.04.2020 військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону направлено до суду обвинувальний акт стосовно вказаного військовослужбовця.

Нагадаємо, що санкція ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини