Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:21:59

Про нещасні випадки на виробництві за І квартал 2020 року. ДОВІДКА

18.04.2020   09:14Агенцiя

В І кварталі 2020 року, в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, зареєстровано 20 страхових випадків по яких завершено розслідування, та які визначені такими, що пов’язані з виробництвом.

Це на 17 випадків менше аналогічного періоду минулого року. Але в результаті порушень правил охорони праці, несвоєчасного проходження медоглядів втрати серед працівників ще є суттєвими.

Так, в сільськогосподарському ТОВ «ІНТЕР», слюсар – ремонтник, 1972 року народження, перебуваючи на території підприємства, піднявся на металеву конструкцію норійної вежі прибудованого елеватору на висоту 15 м, та впав з неї на землю через отвір для монтажу отримавши травми, внаслідок яких помер в Ічнянській центральній районній лікарні. Причина смерті - закрита черепно - мозкова травма, забій головного мозку, внутрішньо - черевна кровотеча. Даний нещасний випадок є прикладом того, до яких наслідків може призвести невиконання вимог інструкцій з охорони праці на підприємстві.

В ДП «Чернігівській облавтодор», філія «Сосницька ДЕД», водій 1963 року народження, проводивши підготовку до фарбування рами, підняв кузов вантажного автомобіля, не поставивши на опорну підставку, заліз на раму за кабіною. По необережності ногою працівник став на ричаг клапану спуску гідроциліндра підняття кузову внаслідок чого кузов різко опустився придавивши потерпілого до рами із смертельним наслідком. Тут також вбачається причина недотримання правил охорони праці на підприємстві.

Зареєстровано також смертельний випадок в комунальному підприємстві «Козелець водоканал», де машиніст екскаватора, 1964 року народження, під час виконання робіт по навантаженню сміття по вул. Комунарській, втратив свідомість в результаті різкого погіршення стану здоров’я. Каретою швидкої допомоги був доставлений до лікарні, але врятувати людину не вдалося.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.