Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:34:30

Прокуратурою виявлено факт незаконного відчуження земель регіонального ландшафтного парку "Міжрічинський"

16.04.2020   13:44Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області встановлено факт незаконного відчуження земель природно-заповідного фонду, що знаходяться в межах регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», орієнтовною вартістю 7,5 млн. грн.

Прокуратура встановила, що частина земель парку «Міжрічинський» площею понад 300 га, яка за законом має перебувати виключно у державній власності, передана службовими особами обласного Держгеокадастру у приватну власність фізичних та юридичним осіб.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Також прокуратурою вирішується питання пред’явлення позову щодо визнання незаконними та скасування відповідних наказів Держгеокадастру, повернення державі незаконно відчужених земель.

Довідково:

Міжрічинський регіональний ландшафтний парк є найбільшим природним парком в Україні, який розташований на півночі країни між річками Дніпром і Десною на території Чернігівської області.
Відповідно до ст. ст. 83, 84 Земельного кодексу України до земель державної та комунальної власності, які не можуть передаватися у приватну власність, належать землі під об’єктами природно-заповідного фонду, історико-культурного та оздоровчого призначення, що мають особливу екологічну, оздоровчу, наукову, естетичну та історико-культурну цінність, якщо інше не передбачено законом.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини