Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:27:57

У Чернігові встановлені нові показники для розрахунку відновної вартості зелених насаджень

16.04.2020   10:10Агенцiя

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 14 квітня ухвалив рішення «Про визначення відновної вартості зелених насаджень для міста Чернігова».

Згідно з цим рішенням, механізм визначення відновної вартості зелених насаджень у місті Чернігові (дерев, кущів, газонів, квітників), що підлягає сплаті при їх видаленні, визначатиметься згідно з Методикою визначення відновної вартості зелених насаджень, затвердженою наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12 травня 2009 року № 127.

Але встановлюються нові показники для розрахунку відновної вартості зелених насаджень. А саме: вартість створення (посадки) зелених насаджень, вартість утримання дерев та кущів протягом року, коефіцієнти для розрахунку відновної вартості зелених насаджень (коефіцієнт якісного стану дерев, кущів, газонів і квітників, коефіцієнт зонального розподілу території населеного пункту, коефіцієнт функціональної належності газонів).

До цього часу для розрахунку відновної вартості зелених насаджень бралися показники, затверджені рішенням виконкому у 2010 році. У нових показниках враховані суттєве підвищення мінімальної заробітної плати, вартості паливо-мастильних матеріалів, ціни на електроенергію, ціни на посадковий матеріал.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на засіданні виконкому зауважив: якщо треба буде в центральній частині міста видалити здорове дерево, то його відновна вартість тепер становитиме понад 20 тисяч гривень. Крім того, Чернігову потрібно прийняти міську Програму, яка регламентуватиме висадження необхідної кількості зелених насаджень по місту, враховуючи й людські можливості, й часові проміжки.

- Я думаю, що правильно було б садити по 200 дерев щороку. Купувати треба дерева, яким орієнтовно по 5-7 років. Крім того, треба чітко визначити адресну програму на кожний рік. А оновлювати потрібно старі дерева вздовж проїжджої частини вулиць. Якщо ми будемо купувати хоча б п’ятирічне дерево, у нього буде більше шансів вижити. Але це відповідно - ціна. Тому не може бути такого, що нам треба купити якісне п’ятирічне дерево, до прикладу, за 15 тис. грн, а при видаленні дерева відновна вартість становить усього 3 тис. грн. Тобто цим рішенням ми приводимо відновну вартість до відповідних реалій, - прокоментував він. 

Відновну вартість зелених насаджень визначатиме комісія, створена міським управлінням ЖКГ відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 20 лютого 2020 року № 57 "Про порядок видалення зелених насаджень на території міста Чернігова".

Рішення щодо нових показників відновної вартості зелених насаджень є регуляторним актом і перед розглядом на виконкомі проходило регуляторну процедуру. На виконання Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб та їх об’єднань, попередньо цей проект рішення та аналіз регуляторного впливу цього акта, розроблені управлінням житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради, були оприлюднені на офіційному web-порталі Чернігівської міської ради у розділі «Публічна інформація» (підрозділ «Регуляторна політика»). А повідомлення про оприлюднення проєкту регуляторного акта - рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради публікувалося 11 березня у рубриці «Новини». Протягом встановленого строку зауваження і пропозиції від підприємств, установ, організацій та громадян щодо проєкту регуляторного акта до розробника не надходили, - повідомили в управлінні житлово-комунального господарства міськради.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини