Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:14:13

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня вилучено 78 кг незаконно добутої риби та 48 од. заборонених знарядь лову

11.04.2020   11:46Агенцiя

За тиждень з 4 по 9 квітня Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 36 порушень Правил рибальства.

Так, складено 22 протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них два – з ознаками кримінального правопорушення та 11 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено три акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 22 кг риби та 21 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 78 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 48 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 1 300 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 17 016 грн.», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, другого квітня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Новгород – Сіверського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито два грубих порушення правил рибальства.

На р. Десна, біля с. Лісконоги місцевий житель за допомогою сітки виловив майже 2 кг риби: плоскирка – 5 екз., лящ – 2 екз., підуст – 1 екз. та 1 екз. йоржа носаря, який занесений до Червоної книги України. Збитки, завдані рибному господарству України, склали – 709 грн.

На озері поблизу с. Стахорщина також викрито місцевого мешканця, який за допомогою сітки виловив 8 кг риби: карась сріблястий – 35 екз., окунь – 2 екз. та 1 екз. лина. Завдано збитків у розмірі 748 грн.

П’ятого квітня на р. Віть, поблизу м. Новгород - Сіверський рибпатрулем було виявлено двох місцевих мешканців, які виловлювали рибу за допомогою сітки зяберної (одностінної). До тенет правопорушників потрапило майже 2 кг риби: окунь - 18 екз., плітка – 3 екз. та щука – 1 екз. Збитки склали 901 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до Новгород – Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 25 березня на території області розпочалась нерестова кампанія.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини