Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:09:23

Створено нову комісію з питань поводження з безхазяйними відходами у місті Чернігові

11.04.2020   10:38Агенцiя

З метою запобігання та зменшення утворення відходів, удосконалення механізму їхнього обліку, 9 квітня на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради було прийняте рішення про створення постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами у місті Чернігові.

Відповідно до цього рішення також затверджені положення і склад цієї комісії та визнано таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету міської ради від 20 травня 2013 року №141 «Про створення постійно діючої міської комісії з питань поводження з безхазяйними відходами».

Необхідність у посиленні комісії та новому установчому документі виникла у зв’язку із збільшенням фактів виявлення комісією власників відходів, які відмовляються їх прибирати та утилізувати. Нове Положення більш чітко визначає повноважень комісії, а до її складу тепер входить і представник юридичного відділу Чернігівської міської ради.

Комісія в межах наданих повноважень та у відповідності до Положення:
    розглядає звернення;
    вживає заходів щодо визначення кількості, складу, властивостей, вартості відходів, ступеня їх небезпеки для навколишнього природного середовища і здоров’я людини, а також встановлення власника відходів.
    визначає відходи безхазяйними, за умов виявлення на території, що не надана у власність або користування юридичній чи фізичній особі;
    визначає власником відходів юридичну чи фізичну особу, якій надано у власність або користування територію, що є місцем виявлення відходів;
    вчиняє інші дії згідно з Положенням.

У разі необхідності для визначення власника відходів та їх оцінки можуть залучатися правоохоронні органи, відповідні спеціалісти та експерти. За результатами своєї роботи Комісія складає акт.

Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.