Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:19:27

Фахівці Держпродспоживслужби постійно контролюють дотримання санітарних вимог у закладах торгівлі

11.04.2020   10:11Агенцiя

У Семенівському районі представники територіального управління Держпродспоживслужби продовжують контролювати дотримання санітарних норм і правил реалізації продуктів харчування у закладах торгівлі.

Вони, зокрема, відстежують, як суб’єкти господарювання дотримуються дезінфекційного режиму, у якому вигляді відбувається реалізація сипучих продуктів  харчування та чи забезпечений спецодягом персонал.

Також звертається увага на частоту прибирання приміщень, наявність у закладах торгівлі  інвентаря для проведення дезобробки, засобів індивідуального захисту. За результатами обстежень надаються рекомендації щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних зі здійсненням протиепідемічних заходів.

За період дії карантинних обмежень у Семенівському районі перевірено 69 об’єктів торгівлі і виявлено 17 порушень санітарного законодавства.

А спеціалісти Городнянського територіального управління Держпродспоживслужби разом з правоохоронцями постійно моніторять роботу продовольчих магазинів та ринку у райцентрі. Мобільні групи, зокрема, перевіряють виконання вимог стосовно торгівлі харчовими продуктами, в тому числі забезпечення персоналу та відвідувачів засобами індивідуального захисту, перебування  визначеної кількості відвідувачів у приміщенні і дотримання дистанції між ними, а також виконання необхідних санітарних правил та протиепідемічних заходів.

Крім того, проведиться роз’яснювальна робота з персоналом  закладів та відвідувачами щодо профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 і надаються рекомендації по забезпеченню відвідувачів масками, а персоналу - засобами захисту очей.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини