Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:52:16

Владислав Атрошенко попросив чернігівців на Пасхальні свята і в поминальні дні утриматися від масових зібрань

10.04.2020   11:16Агенцiя

9 квітня на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради окремо обговорили питання щодо відзначення у місті Пасхальних свят та поминальних днів в умовах зростаючого поширення COVID-19.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко закликав усіх священнослужителів і вірян дотримуватися карантинних вимог.
- Відповідно до цієї ситуації дуже хотілося б, щоб богослужіння були максимально проведені за допомогою електронних та телевізійних засобів зв’язку. Це необхідно, щоб не наражати людей на потенційну небезпеку. У мене просто дуже велике прохання до людей –  максимально утримайтеся від масових скупчень у церквах. Я прошу священнослужителів подумати, як це можна організувати. Ми бачимо, що ця хвороба не оминає нікого. Є приклади, на жаль, що і священник помер на західній Україні. А до уваги треба брати й те, скількох вірян він встиг заразити цією хворобою. У ці дні є велика загроза масових скупчень, - підкреслив він.

Міський голова також додав: остаточне рішення щодо транспортних перевезень у поминальні дні міською владою поки не прийняте, але щодня прогресуючі темпи розповсюдження хвороби в Україні змушують діяти на упередження.

- Ще два тижні тому ми попередньо думали, що все-таки можливо буде організувати доставку мешканців до кладовищ, наприклад, по 10 осіб в автобусі. Але з кожним днем у мене змінюється бачення цієї ситуації. Зараз я бачу загрозу, на яку як міський голова йти не можу. Якщо доведеться вибирати між усім негативом, якщо в ці дні не буде транспорту, і загрозою появи захворювання – я оберу перше. Хай краще буде негатив від тих, хто не розуміє цю загрозу, аніж, не дай Боже, хтось там буде хворий і заражатиме. Зараз у нас статистика нуль, але ми ж не знаємо реалії. Тому все-таки небезпека велика і треба зважено підійти до цього питання. Можливо, ми взагалі не будемо цього року організовувати підвіз мешканців і проситимемо людей поминальні дні або розтягнути в часі, або просто не добиратися туди громадським транспортом, - пояснив міський голова свою позицію в цьому питанні.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ України наразі питання організації пасхальних свят вже обговорено з релігійними конфесіями. Планується, що служби у храмах проводитимуться - однак, за участю не більше десяти осіб (священник, прислужник, дяк і особи, які технічно обслуговують Богослужіння та забезпечують онлайн-трансляцію). Обов’язковою умовою є носіння захисних масок чи респіраторів усіма присутніми, крім священнослужителя. Парафіяни дивитимуться трансляцію у режимі онлайн.

Крім того, священнослужителям пропонується Обряд освячення Пасок та Пасхальних кошиків провести у пекарнях, на заводах або ж у магазинах. Таким чином усі бажаючі зможуть купити вже освячений хліб. Все це дозволить мінімізувати кількість контактів між людьми і зменшити вірогідність заражень.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини