Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:33:45

Проблемні питання карантинних та обмежувальних заходів відпрацювали у режимі відео-селектору з районами та містами

10.04.2020   11:03Агенцiя

Актуальні питання протидії поширенню коронавірусу Covid-19 розглянули сьогодні на селекторній нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван з керівниками районів та ОТГ, керівниками медичних установ.

Такі наради проводяться в області регулярно і покликані давати оперативні відповіді на запитання, що виникають в громадах стосовно протидії поширенню інфекції та роботи всіх служб життєзабезпечення.

На сьогодні в області зафіксовано 9 випадків захворювання на Covid-19. Один із них — летальний. Комарівка та Пам’ятне Борзнянського району, Корюківка та Носівка визнані осередками поширення хвороби. На самоізоляції перебувають 973 особи, які прибули з закордону, 393 особи, що мали контакти з хворими, 507 людей вже завершили термін самоізоляції.

Андрій Подорван відповів на запитання, озвучені раніше. Так, в області прийнято рішення про масове тестування на коронавірус людей, хворих на пневмонію. Приміром, 8 квітня вже було проведено 38 тестувань, два з яких виявились позитивними.

У ході наради було обговорено також питання соціального та пенсійного забезпечення громадян, санітарного обробітку доріг місцевого значення та поховання людей, померлих внаслідок захворювання на Covid-19.

Надзвичайно гострою на сьогодні є проблема відзначення Великодніх свят. Традиційно це період, коли українці збираються разом, щоб відсвяткувати світле Христове воскресіння. Та цього року так чинити не можна.

— Представники влади, поліції та церков повинні роз’яснити людям необхідність залишатися дома у святкові дні, — наголосив Андрій Подорван. — Прийняте рішення (і це пропозиція Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій), що в храмі можуть одночасно перебувати до десяти осіб. Усі вони, крім священника, повинні бути в масках чи респіраторах. Тільки так, дотримуючись соціальних дистанцій та інших правил карантину, ми зможемо уникнути епідемії та не звести нанівець зусилля попередніх місяців.

Чи будуть почуті ці заклики, стане зрозумілим вже цими вихідними, коли відзначатиметься Вербна неділя. Якщо ж віряни зневажатимуть правила безпеки, обмежувальні заходи можуть посилити.

Протягом найближчих днів представники Національної поліції, місцевої влади та настоятелі кожної з церков області мають узгодити нюанси Великодньої служби, чітко визначити коло осіб, без яких така служба буде неможливою.

Щоб не позбавляти вірян можливості долучитися до святкового богослужіння, на загальнодержавних та місцевих телевізійних каналах буде транслюватися служба з різних храмів України. Священнослужителі освятять паски на хлібозаводах, у пекарнях та магазинах, де й можна буде їх придбати. У нинішніх умовах влада робить все можливе, щоб не позбавити людей свята. Але найголовніше, чого слід домагатися усім разом — збереження життя і здоров’я людей.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини