Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:51:35

У Чернігові людям похилого віку рекомендують приходити за покупками до супермаркетів зранку

09.04.2020   09:02Агенцiя

В усіх супермаркетах Чернігова на час дії карантину контролюватиметься дотримання достатньої дистанції між відвідувачами, а людям похилого віку рекомендуватимуть здійснювати покупки тільки зранку, а саме з 8.00 год. до 10.00 год.

Це робиться, перш за все, задля попередження розповсюдження коронавірусної інфекції та убезпечення мешканців Чернігова. До такого рішення прийшли під час зустрічі представників керівництва великих торгових мереж у нашому місті з чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком та його заступником Андрієм Черненком у Чернігівській міській раді 8 квітня.

Потреба у такій зустрічі виникла через те, що до міської ради надійшла низка скарг від мешканців щодо недотримання у магазинах карантинних вимог, передбачених рішеннями Кабінету міністрів України.

- У магазини ходять 100% населення, без продуктових магазинів ніхто не проживе. І як ми організуємо роботу цих магазинів, так і задамо тон всьому нашому суспільству. Чернігівці будуть орієнтуватися на запропонований там порядок. Можливо й ті, хто не розуміє його сьогодні, побачать, що запровадженні певні заходи і всі інші бережуться, і теж будуть їх дотримуватися скрізь, - сказав Владислав Атрошенко.

Керівник КП «Муніципальна варта» Віталій Хрустицький повідомив, що вчора на виконання доручення міського голови були здійснені превентивні заходи щодо дотримання карантинних вимог у магазинах міста. Виявилося, що у деяких з них не тільки не організовувалось дотримання дистанції між покупцями, а й у продавців були відсутні засоби захисту (маски та рукавички), у приміщеннях були відсутні деззасоби для відвідувачів. З адміністрацією цих магазинів була проведена роз'яснювальна робота.

У ході обговорення присутні домовилися про те, що охорона та продавці будуть повністю забезпечені засобами захисту обличчя та очей. Охоронці слідкуватимуть за кількістю відвідувачів (до магазину запускатимуть з розрахунку один відвідувач на 10 кв.метрів площі торгівельного залу), дотриманням дистанції між ними не менш, як 1,5 метра. Біля касових зон будуть встановлені спеціальні позначки.

При вході до магазину на видному місці повинні бути встановлені засоби для дезінфекції рук відвідувачів. Також вивішені оголошення з рекомендацією зранку відвідувати магазини тільки людям похилого віку, а людям молодшого віку в цей час (за можливості) утриматися й завітати пізніше – після 10.00 год. Якщо ж все таки виникне така потреба, то вони зможуть здійснювати покупки, тільки якщо у торговому залі буде менша кількість відвідувачів, ніж дозволено відповідно до квадратури торгової площі.

Усі поверхні в магазинах повинні оброблятися дезінфекційними засобами кілька разів на день, а ввечері, по завершенню робочого дня, робитися більш ґрунтовне прибирання.

Додаткова рекомендація - зробити відповідні дослідження поверхонь у приміщеннях магазинів з метою моніторингу ефективності проведення робіт з дезінфекції. Цю пропозицію внесла начальниця міського управління Держподспоживслужби Валентина Мехед.

Заступник міського голови Андрій Черненко зазначив, що всі запропоновані рекомендації, які затверджені низкою постанов та рішеннями міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повинні чітко виконуватися, щоб максимально зменшити поширення коронавірусної інфекції в нашому місті.

- Будемо сподіватися, що ця хвороба пройде повз нас, але ми повинні бути готовими до протидії. З боку міської влади прикладається багато зусиль для того, щоб захистити здоров’я наших мешканців. Тому прошу поставитися до необхідних заходів з розумінням та донести все це до своїх підлеглих, а також контролювати їх виконання. Просто зрозумійте цю необхідність. Сподіваюся, що з цього дня нарікань від поліції, мунварти чи мешканців, які є небайдужими, до ваших торгівельних мереж не буде, - звернувся до присутніх Андрій Черненко.

Озвучені на зустрічі рекомендації, з якими погодилися всі представники торгових мереж, будуть прописані відповідним листом за підписом заступника міського голови - керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації по місту та надіслані до керівництва торгівельних мереж.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.