Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:13:54

Підрозділи Держпродспоживслужби у районах Чернігівщини активізують діяльність в умовах карантину

01.04.2020   08:22Агенцiя

Спеціалісти Куликівського районного управління Держпродспоживслужби щоденно контролюють виконання Плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19 на території району.

Фахівці відстежують дотримання дезінфекційного режиму на об’єктах, що здійснюють роздрібну торгівлю харчовими продуктами та їх реалізацію виключно у фасованому вигляді.

Під час рейдів закладами торгівлі також розповсюджуються інформаційні постери з правилами проведення прибирання, дезінфекції та використання дезінфікуючих засобів і застосування персоналом засобів індивідуального захисту та правил їх утилізації.

Заходи контролю за дотриманням санітарних норм у закладах роздрібної  торгівлі, що займаються реалізацією продуктів харчування, засобів гігієни, медичних препаратів, здійснюють і представники Носівського територіального підрозділу Держпродспоживслужби.

Вони, зокрема, перевіряють, як суб’єкти господарювання дотримуються режиму роботи в умовах карантину щодо щільності відвідувачів у торговельних приміщеннях, чи виконуються вимоги стосовно тримання дистанції між покупцями (клієнтами) не менше як 1,5 м.

А у Борзні, де на сьогодні лабораторно підтверджені два випадки захворювання на коронавірус, відбулось засідання тимчасової районної протиепідемічної комісії за участю представників територіального управління Держпродспоживслужби.

Йшлося про  координацію роботи щодо протидії поширенню на території району випадків захворювань на COVID-19. На засіданні, куди були запрошені голови об’єднаних територіальних громад, обговорено заходи з посилення контролю за дотриманням протиепідемічних вимог в умовах надзвичайної ситуації.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.