Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:58:39

Фахівці 169-го Навчального центру готові здійснювати санітарну обробку смт. Десна спецтехнікою, але за умови забезпечення дезрозчинами місцевою владою

31.03.2020   11:35Агенцiя

Про це під час спільних зборів із головою, депутатами селищної ради та підприємцями Десни заявив начальник 169-го Навчального центру генерал-майор Віктор Ніколюк.

В приміщеннях частини, на сьогодні, здійснюється обробка препаратом «Жавілар» та хлор- і спиртовмісними розчинами. Обприскується за допомогою спецтехніки АРС та апаратів високого тиску і автомобільний транспорт, що в’їжджає на територію «Десни». За потреби, військові готові обробляти і містечко, але таких обсягів дезінфікуючих засобів не мають. Саме тому, голові Деснянської селищної ради було запропоновано забезпечити фахівців розчинами для обробки селища.

Роз’яснив начальник Деснянського гарнізону під час зборів і нововведення на контрольно-пропускних пунктах містечка. Як ми вже повідомляли раніше, з 01.04.2020 буде посилений пропускний режим. Отже, окрім перепустки тим, хто перетинатиме КПП, при собі необхідно мати документи, які засвідчують проживання на території Десни: або паспорт із пропискою (реєстрацією); або довідку з селищної ради про дійсне проживання; або довідку від роботодавця, зареєстрованого в Десні; або довідку з місця служби «Форма 5» (для тих, хто служить за межами Деснянського гарнізону).

Торкнулися, вчергове, й суспільного аспекту щодо дотримання умов карантину місцевими мешканцями. На сьогодні представники місцевої Військової служби правопорядку та Національної поліції спільно патрулюють Десну, але цього, вважає генерал-майор Ніколюк, недостатньо. Із цим твердженням погодилися і присутні, дехто, навіть і навів приклади того, що багато дітей, молоді та людей середнього віку систематично порушують умови карантину, визначені Кабінетом Міністрів та Міністерством охорони здоров’я України. З огляду на це, начальник «Десни» запропонував ввести додатковий підрозділ із цивільних добровольців (на кшталт Муніципальної варти), аби забезпечити виконання законодавства.

До того ж, і командування Навчального центру, і місцева влада наголошують на виконанні правил елементарної поведінки жителями під час карантину. А саме: використанні засобів індивідуального захисту (маски та, за необхідності, рукавичок) в громадських місцях (магазинах, банках, тощо); не збиратися масово на пікніки та розважальні заходи; мінімізувати присутність на вулиці та серед скупчення народу. За дотриманням цих правил слідкуватимуть правоохоронці. Також, якщо ви побачите військових, що не дотримуються вище написаних правил, повідомте про це найближчий патруль ВСП.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини