Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:06:13

Прокуратура забезпечила підтримання обвинувачення у справі стосовно "злодія в законі"

31.03.2020   08:15Агенцiя

Прокуратурою Чернігівської області забезпечено підтримання обвинувачення у суді стосовно 28-річного громадянина Грузії, який у січні 2017 року вчинив закінчений замах на вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України) та у подальшому погрожував фізичною розправою працівнику органів прокуратури (ч. 1 ст. 345 КК України).

Вироком колегії суддів Чернігівського районного суду області його засуджено до 7 років 6 місяців позбавлення волі.

Прокурором у суді доведено, що обвинувачений, перебуваючи в Чернігівському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, під час конфлікту умисно заподіяв громадянину Республіки Узбекистану ножові поранення.

«Злодій в законі» вважав, що виконав усі дії, необхідні для доведення злочину до кінця, однак наслідки у вигляді смерті потерпілого не настали з причин, що не залежалі від волі зловмисника, у зв’язку із своєчасним наданням іноземцю медичної допомоги.

Окрім того, у 2017 році після обрання запобіжного заходу погрожував вбивством прокурору, яка підтримувала у суді клопотання про застосування до нього тримання під вартою на час здійснення досудового розслідування у справі про замах на вбивство.

У судовому засіданні своєї винуватості у скоєному обвинувачений не визнав, проте держобвинувачем надані неспростовні докази вчинення особою інкримінованих злочинів.
Наразі вирок законної сили не набрав.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини