Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:44:23

В ОДА провели позачергове засідання Комісїї ТЕБ та НС

28.03.2020   12:30Агенцiя

Ухвалили низку важливих рішень, зокрема:

1. Визнати населений пункт Комарівка Борзнянського району Чернігівської області осередком спалаху інфекційної хвороби.

2. Місцевим органам влади (голові Борзнянської РДА та голові Комаріської ОТГ) встановити на території населеного пункту особливий режим проведення протиепідемічних заходів, а також особливий режим в’їзду на територію карантину та виїзду з неї громадян і транспортних засобів із виставленням двох контрольно-пропускних пунктів.

3. Місцевим органам влади спільно з Нацполіцією в області, ДСНС, Нацгвардією Управлінням охорони здоров’я, обласним лабораторним центром:
• залучити для роботи на контрольно-пропускних пунктах медпрацівників та представників правоохоронних органів, необхідні матеріально-технічні та транспортні засоби;
• інформувати населення про визначення меж територій карантину, а також впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів;
• попередити населення про особливий режим пропуску осіб, які залишають територію карантину або в’їжджають у неї, він здійснюватиметься лише за наявності документу що посвідчує особу. Це необхідно для перевірки, чи входить ця особа до списку контактних осіб;
• визначити потребу у наданні допомоги особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим мало захищеним верствам населення щодо отримання ними пенсій, оплати комунальних послуг, доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності з метою зниження ризиків їх зараження із залученням соціальних служб, громадських та волонтерських організацій;
• контролювати проведення суб’єктами господарювання поточної дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді.

Рішення вступає в силу невідкладно.

Борзнянська районна лікарня, в якій наразі лікується хворий, забезпечена лікарськими препаратами та засобами мед захисту. Тут є 3 апарати штучної вентиляції легенів та 2 наркозно дихальні апарати.

Всі відповідальні служби діють у цілодобовому режимі, ними вживаються всі необхідні заходи реагування.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини