Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:34:28

На період надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID-19, у Чернігівській області діятиме відповідний штаб

27.03.2020   08:21Агенцiя

У зв’язку із переведенням єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації в Чернігівській ОДА призначено керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Ним став заступник голови ОДА Андрій Подорван. Відповідне розпорядження підписав 26 березня, голова ОДА Андрій Прокопенко.

На виконання вимог Кодексу цивільного захисту України Андрій Подорван своїм розпорядженням затвердив склад штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. До нього ввійшли керівники профільних структурних підрозділів ОДА та обласних служб, представники силових структур та військових частин.

Штаб діятиме для безпосереднього відпрацювання в області всіх карантинних заходів, пов’язаних з протидією коронавірусній інфекції COVID-19, та чіткого контролю за їх виконанням.

У підпорядкування Андрія Подорвана як керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації переходять відповідні аварійно-рятувальні служби.

Залежно від обставин, які будуть складатися в зоні надзвичайної ситуації, він, у разі потреби, прийматиме рішення щодо можливого обмеження доступу населення до такої зони, зупинення діяльності суб’єктів господарювання, залучення до невідкладних робіт необхідних транспортних засобів, аварійно-рятувальних служб, а також громадян за їх згодою. Головне завдання – забезпечення безпеки людей.

Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації є обов’язковими для виконання всіма суб’єктами, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також громадянами і суб’єктами господарювання, розташованими у зоні надзвичайної ситуації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини