Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:30:07

Держпродспоживслужба перевірила показники безпечності питної води

27.03.2020   08:10Агенцiя

Фахівці Чернігівського міського управління Держпродспоживслужби для запобігання негативному розвитку епідемічної ситуації і забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення перевірили стан водозабірних колонок міста та відібрали з них проби води для проведення лабораторних досліджень.

Під час перевірки відібрано 8 зразків питної води для визначення мікробіологічних та фізико-хімічних показників, які свідчать про те, наскільки безпечну воду споживають жителі обласного центру. Встановлено, що у Чернігові підприємство-постачальник дотримується передбачених законодавством вимог для забезпечення населення доброякісною питною водою.

Санітарно-епідеміологічний нагляд на об’єктах водопостачання та водовідведення міста в умовах загальнодержавного карантину здійснюється у посиленому режимі.

Перевірку об'єктів водопостачання здійснено і в Мені. У такий спосіб спеціалісти місцевого управління Держпродспоживслужби спільно з представниками міської ради і працівниками товариства «Менський комунальник» виконують рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом».

Вони, зокрема, перевіряють дотримання охоронного режиму, господарської та іншої діяльності в зонах санітарної охорони джерел та об’єктів централізованого і децентралізованого питного водопостачання на території Менської об’єднаної територіальної громади. Проводиться відбір проб питної води для відповідних лабораторних досліджень.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини