Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:01:11

Ніжин: відбулося засідання штабу з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

25.03.2020   09:28Агенцiя

24 березня під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС.

На початку заходу міський голова Анатолій Лінник привітав начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи Геннадія Чернишова з 65-річчям від дня народження, вручивши Почесну грамоту та медаль від Чернігівської обласної ради.

Комісія розглянула питання порядку денного:

1.Про стан виконання заходів щодо загрози поширення коронавірусу COVID-19 на територій Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади

2.Про залучення транспортних засобів для перевезення медичного персоналу, розміщення персоналу в готелях, хостелах, забезпечення їх харчуванням, надання необхідної допомоги членам їх сімей.

Відповідно до рішення такої ж комісії Чернігівської облдержадміністрації, штаб з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ніжинської міської ОТГ призупинив роботу продовольчих ринків до четверга для стримання поширення коронавірусної інфекції та безпеки мешканців Ніжина. 26 березня Кабмін має визначитись остаточно чи дозволяти торгівлю продуктами на ринках протягом карантинного періоду.

Міський голова зазначив, що якщо говорити про ринки, то треба говорити і про торгівельні центри. І тут потрібен зважений підхід. Потрібно не забороняти торгівлю, а організувати її з жорсткими умовами і контролювати виконання цих умов. Також Кабмін повинен визначиться із долею станцій технічного обслуговування та шиномонтажу. Наразі їхня робота дуже необхідна в умовах заборони на пасажирські перевезення громадським транспортом.

Продовжують працювати продуктові магазини, аптеки, заправки, банківські установи, поштові відділення та доставка їжі додому.

Патрульні поліцейські авто та спеціальний автотранспортний засіб рятувальної служби патрулюють вулицями міста, інформують громадян про поширення COVID-19, закликають дотримуватись карантину та слідкують за громадським порядком.

Із 24 березня автобуси здійснюють безкоштовне перевезення медичного персоналу до міської лікарні та від лікарні по маршрутах:

1-й рейс зуп. «Заводська» (вул. Прилуцька) – зуп. міськлікарня:

07 год. 40 хв. - відправлення з кінцевої зупинки «Заводська» (вул. Прилуцька) – рух по всіх зупинках до міської лікарні;

08 год. 10 хв. – відправлення з міської лікарні – рух по всіх зупинках до кінцевої зупинки «Заводська» (вул. Прилуцька);

16.00 год - відправлення з міської лікарні – рух по всіх зупинках до кінцевої зупинки «Заводська» (вул. Прилуцька).

2-й рейс зуп. вул. Кунашівська («Мигалівка») – зуп. міськлікарня:

07 год. 20 хв. - відправлення з кінцевої зупинки вул. Кунашівська – рух по всіх зупинках до міської лікарні;

08 год. 10 хв. – відправлення з міської лікарні – рух по всіх зупинках до кінцевої зупинки вул. Кунашівська;

16.00 год - відправлення з міської лікарні – рух по всіх зупинках до кінцевої зупинки вул. Кунашівська.

3-й рейс зуп. вул. Челюскіна («Фрунзівка») – зуп. міськлікарня:

07 год. 20 хв. - відправлення з кінцевої зупинки вул. Челюскіна – рух по всіх зупинках до міської лікарні;

08 год. 10 хв. – відправлення з міської лікарні – рух по всіх зупинках до кінцевої зупинки вул. Челюскіна;

16.00 год - відправлення з міської лікарні – рух по всіх зупинках до кінцевої зупинки вул. Челюскіна.

Усі пасажири-медпрацівники повинні одягнути на руки позначки – жовті стрічки, маски на обличчя та мати при собі довідку про статус медика! Перевезення організовані виключно для медичного персоналу!

Усім керівникам організацій, підприємств та установ рекомендовано для підвезення своїх працівників заключити договір із перевізниками на час карантину або в інший спосіб організувати доставку працівників на місце роботи.

Міський голова Анатолій Лінник закликає усіх мешканців Ніжинської міської ОТГ: «Зберігайте спокій та холодний розум. Допомагайте своїм літнім батькам, дідусям, бабусям та сусідам під час карантину: доставляйте для них продукти харчування, ліки, оплачуйте необхідні платежі онлайн і пояснюйте, що люди їхньої вікової категорії мають найбільші шанси заразитись коронавірусом. І тому вони мають залишатись у своїх помешканнях і не відвідувати людних місць. Не забувайте дотримуватись особистої гігієни, провітрювати свої домівки та часто влаштовувати вологе прибирання. За наявності перших ознак захворювання негайно телефоном зв’язуйтесь із своїм сімейним лікарем».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини