Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:51:21

Поліція повідомила про підозру у заволодінні майже півмільйона гривень бюджетних коштів

25.03.2020   07:51Агенцiя

Слідчі Головного управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області розслідують дії підрядника та посадовця, які підозрюються у заволодінні бюджетними коштами на спорудження лікарні у Талалаївці.

Досудове розслідування встановило, що гроші з бюджету виділялися на будівництво медичного закладу у 2016 та 2017 роках. За проектом, об’єкт складається з дільничної лікарні на 100 ліжок та поліклініки на 200 щоденних відвідувань. Будівництво відбувалося згідно з договором, укладеним між підрядною організацією та профільним управлінням облдержадміністрації.

За даними слідства, до актів приймання будівництва були внесені неправдиві відомості. Обсяги фактично виконаних будівельних робіт виявилися істотно завищеними. Поліція вважає, що керівник підрядної організації у змові з технічним фахівцем профільного підрозділу обласної влади умисно склали документацію таким чином, аби заволодіти бюджетними грошима. Збиток державі оцінюється у понад 450 тисяч гривень.

Слідчий обласної поліції оголосив підряднику та посадовцю про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених низкою статей Кримінального кодексу України:
    ч.1 статті 366 (службове підроблення);
    ч.4 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб);
    ч.2 статті 358 (підроблення документів).

Максимальна санкція за найтяжчою з них — позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певними видами діяльності ще на 3 роки.

Тривають слідчі дії.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини