Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:30:24

"Текстиль-Контакт" починає випуск захисних костюмів і багаторазових масок

23.03.2020   09:04Агенцiя

Торгово-виробнича група "Текстиль-Контакт" розпочала виробництво захисних костюмів, бахил, нарукавників і масок на власній швейній фабриці в Чернігові, найближчим часом планується підключити ще дві швейні фабрики - в Лубнах (Полтавська обл.) і Коростені ( Житомирська обл.), повідомив засновник групи Олександр Соколовський.

"Запустили у виробництво захисні костюми, бахили, нарукавники і маски. Почали з чернігівської фабрики "ТК-Стиль". Вони вже отримали тканину, відшили перші зразки і запускають масовий пошив. Днями підключимо ще дві швейні фабрики - "ТК-Лубни" і "ТК-Коростень". Головне - вирішити всі ті проблеми, які виникають у поточному режимі через оголошені надзвичайні заходи", - написав Соколовський в Фейсбук.

Крім того, з урахуванням можливих проблем з доставкою марлі з Узбекистану, компанія на декількох виробництвах запускає пошиття багаторазових захисних масок (ціна 9,96 грн з ПДВ) з ситцю (100% бавовна) власного виробництва, який випускає текстильна фабрика в Чернігові.

"Ми її відкрили минулого року і зараз повним ходом будемо нарощувати потужності. Адже без сировини швейні фабрики зупиняться, оскільки майже всі орієнтовані на Китай і працюють вже на залишках тканин", - написав він.

Він повідомив, що захисні костюми будуть одноразові (зі спанбонду) за ціною 294 грн (з ПДВ), які можуть бути додатково укомплектовані одноразовими бахилами (78 грн), і одноразовими нарукавниками (51 грн), екран-маскою, фартухом, а також щільною побутовою маскою на гумці з ситцю (9.96 грн).

Багаторазовий захисний комбінезон - з водостійкої тканини (болонья плащова - 420 грн, "Болонья-віва" або "Оксфорд" - 492 грн, зі щільної медичної бавовняної тканини - 594 грн).

Соколовський уточнив, що багаторазові маски з ситцю рекомендується носити не більше 2,5 - 3 годин, але потім її можна випрати і випрасувати.

"Поки, на жаль, не можемо організувати роздрібний продаж і інтернет-розсилку. Тому мінімальне відвантаження захисних костюмів - від 50 шт., масок - від 1000 шт.", - додав він.

У коментарях під постом висловили бажання закупити нову продукцію "Текстиль-Контакту" відомі бізнесмени, журналісти, волонтери, а глава "Укрпошти" Ігор Смілянський написав, що з вівторка "Укрпошта" має намір запустити безкоштовну доставку халатів до лікарень.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.