Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:16:23

Андрій Прокопенко та Ігор Вдовенко перевірили стан забезпечення обласної дитячої лікарні

21.03.2020   11:01Агенцiя

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко 20 березня разом із головою обласної ради Ігорем Вдовенком перевірили, як забезпечена обласна дитяча лікарня.

Ситуація така: на сьогодні в інфекційному відділенні лікарні розгорнуто 45 дитячих ліжок. Це індивідуальні (так звані «мельцерівські») бокси, оснащені за всіма правилам епідеміологічного захисту. Палати мають два окремих входи. Окрім інфекційного відділення, такі ж бокси є у приймальному відділенні головного корпусу. Тут також можна розмістити пацієнтів на період обстеження та лікування.

Медзаклад у повній мірі забезпечено засобами захисту – масками, дезінфекторами. Запас медичних препаратів та захисних костюмів у достатній кількості, щоб задовольнити першочергову потребу. У разі необхідності їх кількість буде оперативно поповнюватися.

Наразі є нагальна потреба у закупівлі пересувного рентгенівського апарату для інфекційного відділення, щоб уся діагностика здійснювалася безпосередньо на місці. Орієнтовна вартість 1,7-2,5 мільйона гривень, у залежності від комплектації.

– Світова статистика захворюваності на коронавірус обнадійлива – діти набагато легше переносять хворобу. Проте слід пам’ятати, що краще не лікувати, а запобігти, дотримуючись усіх правил профілактики, – переконаний голова ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.