Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:02:37

Заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван відвідав із робочою поїздкою Куликівський район

14.03.2020   11:31Агенцiя

Спільно із головою Куликівської ОТГ Наталією Халімон Андрій Подорван ознайомився із роботою місцевого ЦНАПу, який запрацював торік завдяки співпраці об’єднаної громади та Програми «U-LEAD з Європою».

Наразі ЦНАП надає 94 види послуг у центральному офісі, в селах Салтикова Дівиця, Вересоч, Горбове, Орлівка є віддалені робочі місця – надаються 60 послуг. Наразі є пропозиція забезпечити на базі ЦНАПу консультації працівників «Чернігівгазу» та «ЕНЕРА-Чернігів», для чого у ЦНАПі можуть виділити окремі робочі місця.

Також Андрій Подорван відвідав опорну школу – Куликівський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів, яка за останні роки суттєво покращила умови для навчання дітей. Так, за інформацією директора школи Ольги Труш, до ремонту навчального закладу залучались кошти місцевої громади, Державного фонду регіонального розвитку, ПРООН, грантової програми Кусаноне (Японія), спільного проєкту з Естоінєю, а також кошти спонсорів та місцевих підприємців.

– У 2019-му завершено повну термодернізацію навчального закладу, вартість робіт – 6,1 мільйона гривень. З них за рахунок ДФРР – 5,5 мільйона гривень, решта – внесок Куликівської ОТГ. Покращились умови навчання дітей та є економія енергоресурсів, – прокоментував заступник голови ОДА.

Були обговорені перспективні проєкти, які стосуються даного навчального закладу, зокрема по програмі «Спроможна школа» та за рахунок субвенції для розвитку STEM-освіти.

Крім того, Андрій Подорван відвідав комунальний заклад «Куликівський центр культури, дозвілля і творчості». Наразі громада готує проєкт на повну реконструкцію закладу. Готується проєктно-кошторисна документація, яка включатиме ремонт даху, фасадів, заміну вікон, вентиляції та протипожежної системи, внутрішні роботи, враховуючи заміну стільців у залі. Цей проєкт планують подати на конкурс ДФРР на 2021 рік.

У Куликівській РДА Андрій Подорван провів нараду з головою райдержадміністрації Петром Єрком та керівником апарату Антоніною Вересоцькою щодо забезпечення виконання в районі заходів з протидії та поширенню коронавірусної інфекції, роботи медичної галузі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини