Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:56:56

У Прилуках поліцейські виявили факт нецільового використання землі сільськогосподарського призначення

14.03.2020   09:10Агенцiя

На лінію 102 надійшло повідомлення про невідомих осіб, які на околиці Прилук проводять підозрілі земельні роботи. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Прилуцького відділу поліції на чолі з керівництвом.

В ході проведення перевірки правоохоронці встановили, що на земельній ділянці площею 2 га (цільове призначення – ведення особистого сільського господарства) за допомогою спеціальної техніки група невстановлених осіб знімала близько 1,5 метрів шару ґрунту та проводила будівельні роботи. Жодних дозвільних документів на проведення даних робіт та паспорту будівництва дані особи не мали.

Власника земельної ділянки на місці не було. Проте згодом з’явився чоловік, який представився адвокатом власника землі. Проте ні документів, які підтверджували його повноваження на представництво, ні правовстановлюючих документів на проведення будівництва він не надав. Останній повідомив, що ще вирішується питання для отримання відповідних дозвільних документів на зміну цільового призначення земельної ділянки.

Поліція опломбувала техніку, вирішується питання про накладення арешту на рухоме майно.

Правоохоронці вживають заходи щодо встановлення усіх обставин вчинення кримінального правопорушення та визначення розміру завданої довкіллю шкоди. З метою встановлення винних осіб та притягення їх до передбаченої законом відповідальності розпочато кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація – незаконне заволодіння грунтовим покривом земель. Згідно з частиною 2 статті 239-1 Кримінального кодексу України такі дії караються обмеженням або позбавленням волі на термін від 2 до 5 років з конфіскацією знарядь та засобів заволодіння.

Досудове розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.