Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 14:59:21

Вшанували пам'ять героїв, загиблих у боях за незалежність України

06.03.2020   11:28Агенцiя

У козацькому кафедральному соборі Святої Великомучениці Катерини Православної церкви України 5 березня проведено панахиду за усіма воїнами, які загинули в боях за незалежність України в лютому цього року.

Цим заходом в обласному центрі, як і в усій країні, почалося щомісячне вшанування пам’яті захисників України.

У церкві зібралися представники органів влади, родин загиблих героїв, ветеранських організацій, громадськість.

Волонтерка і журналістка, розпорядник заходу Тетяна Миргородська розповіла присутнім про героїв, які загинули минулого місяця:

Клавдію Ситник (Король) — медика із 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 33 роки. Уродженка Харківщини, село Зачепилівка. Загинула 1 лютого біля Новотошківського внаслідок осколкових та кульового поранень. Клавдія доставляла на позиції медикаменти і потрапила під обстріл. Залишилась донька, яку вона виховувала сама;

Максима Хітайлова — бійця із 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців, 22 роки. Уродженець Полтавщини, село Вирішальне. Максим загинув 18 лютого в бою за спостережний пункт «Баня» в районі Золотого внаслідок снайперського обстрілу. Його тіло опинилось у російських бойовиків і було передане бригаді 20 лютого. Цей бій став одним із найзапекліших за останні роки, з масштабним використанням артилерії та диверсійно-розвідувальної групи противника;

Дмитра Гриня — бійця із 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського, 27 років. Уродженець Сумщини, місто Шостка. Загинув 26 лютого внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої біля Майорська в районі Горлівки. Дмитро отримав множинні осколкові поранення і помер уже в лікарні;

Володимира Федченка — бійця із 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 46 років. Уродженець Луганщини, село Нещеретове. Загинув 27 лютого від снайперського обстрілу на позиції біля Новотошківського, Попаснянський район. У нього залишилися дружина і четверо дітей.

Керуючий Чернігівською Єпархією Православної церкви України, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій відправив поминальну панахиду за Клавдію, Максима, Дмитра, Володимира та всіх воїнів, які загинули в боях за незалежність України в російсько-українській війні.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.