Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:40:35

Виявлено порушень при торгівлі підакцизними товарами на суму 711 тисяч гривень

05.03.2020   10:20Агенцiя

В управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомили, що під час проведення 45-ти перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, виявлено 34 порушення.

Прийнято рішення про застосування до порушників штрафних фінансових санкцій на суму 711 тисяч гривень.
         
Серед найбільш поширених порушень фахівці називають зберігання алкогольних напоїв маркованих марками акцизного податку з ознаками підробки. До речі, у разі підтвердження не автентичності марок акцизного податку штрафна фінансова санкція за таке порушення починається від 17 тисяч гривень.

З початку року викрито 17 таких порушень, більшість з них - у місті Чернігові, а також Носівському та Ічнянському районах Чернігівської області.   

До переліку інших викритих по області порушень увійшли: роздрібна торгівля алкогольними напоями та пальним без наявності ліцензії, порушення умов зберігання, виявлення ознак підробки на марках акцизного податку, порушення вимог рішення міських рад щодо обмеження продажу алкогольних напоїв у встановлений час доби, роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні та інші.
        
З початку року анульовано 2 ліцензії, на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, за фактами продажу алкоголю/тютюну особам, які не досягли 18 років.
   
Податківці наголошують, що купівлю алкогольних напоїв необхідно здійснювати виключно у спеціалізованих об’єктах торгівлі, які мають на те дозвіл. Обов’язково звертати увагу на наявність відповідної акцизної марки на пляшці та пам’ятати, що на сьогодні мінімальна роздрібна ціна однієї пляшки горілки місткістю 0,5л, міцністю 40% становить 89,40 грн.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини