Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:30:52

Уряд створив спеціальну інфосторінку з усією актуальною інформацією - https://covid19.com.ua

03.03.2020   15:12Агенцiя

Ситуація в Україні Як передається недуга Як запобігти захворюванню Надійні джерела інформації

https://covid19.com.ua/?fbclid=IwAR0-_NddlU9vDS0w554VjaVVR5qKb4DhiHKnuT3vizOux4sS5lssmF4V2qA

Що таке коронавірус?
Коронавіруси — це велика родина респіраторних вірусів, які можуть спричиняти захворювання різного ступеню тяжкості: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому.

Чи є в Україні зареєстровані випадки захворювання, викликаного новим коронавірусом?
В Україні зареєстрований один випадок захворювання на COVID-19. Хворий госпіталізований 29 лютого.
Недуга виявлена у чоловіка, який у лютому здійснював поїздку до Італії. Усі контактні особи знаходяться під наглядом лікарів-епідеміологів. Зразки аналізів відправлені до ВООЗ.

Наскільки захворювання, викликане новим коронавірусом, небезпечне?
20% від усіх випадків захворювань, викликаних новою коронавірусною інфекцією, є тяжкими і лише близько 3% потребують реанімаційних заходів.

Скільки триває інкубаційний період захворювання, викликаного новим коронавірусом?
Інкубаційний період — це період часу між зараженням і появою клінічних симптомів хвороби.
За рекомендацією ВООЗ, термін спостереження за особами, які контактували з пацієнтами з підтвердженою інфекцією, становить 14 днів.

Чи готова Україна до випадків захворювання, викликаного новим коронавірусом?

Так, Україна має чіткий план дій. Медична система України готова реагувати на можливі випадки COVID-19 та надавати кваліфіковану медичну допомогу.
В Україні близько 12-ти тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько 2-х тисяч лікарів-інфекціоністів та 5-ти тисяч медперсоналу. В українських лікарнях є інфекційні бокси. Система діагностування захворювання налагоджена.

Чи є ліки від захворювання, викликаного новим коронавірусом?
Наразі рекомендованих лікарських засобів, призначених для профілактики чи лікування інфекції, не існує.
Пацієнтам надається симптоматичне лікування.

Чи достатня кількість інфекційних боксів, якщо почнуться масові випадки фіксації COVID-19?

Інфекційні бокси використовуються тільки на початкових стадіях розвитку спалаху або епідемії, надалі використовуються всі ліжка інфекційного стаціонару. Надалі перепрофільовуються інші заклади охорони здоров'я. Це світова практика.

Скільки в Україні апаратів штучного дихання? Чи достатньо їх?
В Україні тільки в інфекційних лікарнях 605 апаратів штучного дихання. Цього достатньо. За потреби будуть залучені апарати штучного дихання з інших лікарень.

Що з захисними костюмами? Масками дійсно не обійтися?
Україна забезпечена достатньою кількістю засобів індивідуального захисту. Медична маска допомагає обмежити поширення вірусу, якщо ви захворіли. Важливо дотримуватися гігієни рук та органів дихання, а також уникати тісних контактів з людьми, що мають симптоми захворювання.

Чи є в Україні тест-система для виявлення нового коронавірусу?
Україна закупила тест-систему для виявлення нового коронавірусу. Тест-система та реагенти розраховані на обстеження 960 осіб, чого вистачить до моменту отримання чергових реагентів. Лабораторному діагностуванню на новий коронавірус підлягають лише випадки, які чітко підпадають під критерії ВООЗ як підозрілі.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини