Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:33:12

Розпочинається атестація 86 прокурорів прокуратури Чернігівської області

02.03.2020   08:21Агенцiя

Атестація прокурорів регіональних прокуратур є наступним етапом реформи прокуратури, яка розпочалася минулого року та передбачає атестацію всіх прокурорів України.

Процес атестації однаковий для всіх прокурорів. Він складатиметься з трьох етапів – тесту на знання законодавства, тесту на загальні здібності та співбесіди з кадровою комісією.

Відтак, 86 прокурорів прокуратури Чернігівської області візьмуть участь у першому та другому етапі атестації, який розпочнеться 2 березня у Києві та триватиме до 5 березня включно. Кандидати на посади прокурора проходитимуть в один день два іспити у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки. Під час проходження першого - тесту на знання та вміння застосовувати законодавство учасникам атестації необхідно буде за допомогою комп’ютерної техніки дати відповідь на запитання. Результат кожного кандидата з’явиться на екрані комп'ютера одразу після завершення тесту.

Прокурори, які наберуть потрібну кількість балів (прохідний бал – 70), допускаються до наступного етапу атестації – комп’ютерного тестування на загальні здібності та навички. Ті прокурори, які успішно пройдуть другий етап атестації, будуть допущені до останнього, третього етапу – виконання практичного завдання та співбесіди з кадровою комісією.

Для цього вже було створено дві кадрові комісії, які очолили заступники Генерального прокурора Віктор Чумак та Віталій Касько. Планується створення ще 10. До їх складу входитимуть працівники Офісу Генерального прокурора, представники міжнародних неурядових організацій, проектів міжнародної технічної допомоги та дипломатичних місій. Такий підхід до створення кадрових комісій унеможливлює їх заангажованість та безперечно робить їх незалежними від зовнішніх та внутрішніх факторів впливу.

Останній етап проходитиме у формі співбесіди та включатиме в себе виконання ситуаційного завдання.

Щодо прокурорів, які будуть допущені до заключного етапу атестації, здійснюватиметься перевірка на доброчесність, яка включатиме відповідність витрат і майна прокурора та членів його сім’ї, а також близьких осіб задекларованим доходам, відповідність поведінки прокурора вимогам професійної етики. Ці питання будуть обговорюватись з кандидатом під час співбесіди. Для її проведення кадрові комісії мають право отримувати будь-яку необхідну для цілей атестації інформацію про прокурора в усіх органах прокуратури, Ради прокурорів України, Національного антикорупційного бюро України, Державного бюро розслідувань, Національного агентства з питань запобігання корупції, інших органів державної влади, а також використовувати публікації у ЗМІ та звернення громадян на адреси кадрових комісій.

Після прийняття кадровою комісією рішення про проходження або не проходження прокурорами співбесіди результати атестації будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора.

Очікується, що атестація всіх прокурорів регіональних прокуратур завершиться до початку червня.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини