Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:23:21

Обговорили заходи з детінізації економіки на Чернігівщині

29.02.2020   12:10Агенцiя

Захист на території області законності і правопорядку, дотримання прав і свобод громадян – спільна мета владних та правоохоронних органів області. Для цього має бути тісна взаємодія і обмін інформацією між структурами, відповідальними за ці процеси.

Координаційній нараді з керівниками правоохоронних органів пройшла 27 лютого під головуванням прокурора області Андрія Парусова за участю керівників правоохоронних та силових відомств області: начальника ГУНП в області Едуарда Альохіна, в.о. начальника УСБ України у Чернігівській області Володимира Познякова, в.о. начальника ГУ ДФС у Чернігівській області Олександра Марухленка, начальника Чернігівського прикордонного загону Олександра Чорного, заступника голови Чернігівської ОДА Андрія Подорвана.

Участь у нараді також взяли керівники місцевих прокуратур, начальники галузевих відділів апарату прокуратури, правоохоронці регіонального та місцевого рівнів.

Відкриваючи захід, прокурор області зазначив, що соціально-економічні та політичні процеси сьогодення вимагають від усієї правоохоронної системи максимального зосередження на виконанні поставлених завдань.
«Насамперед це стосується покращення криміногенної ситуації в регіоні, попередження злочинних проявів у всіх сферах життя, реальне поновлення прав потерпілих, захисту інтересів держави. А працювати, на жаль, є над чим» - відмітив Андрій Парусов.
Кількість кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення майже на третину вища ніж у середньому по державі (139,4 проти 105,7). На понад17 відсотків збільшилася кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, на 27,5 відсотків – умисних тяжких тілесних ушкоджень. Їх левова частка вчинена у стані алкогольного сп’яніння.
При цьому зменшилася кількість умисних вбивств, всі з яких розкрито; злочинів проти власності (- 6,3%), з них на 10,1% - крадіжок, на 38,9% - грабежів, на 10,8% - розбоїв. На 12,5% менше обліковано порушень правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, майже на 38% - проти громадського порядку та моральності.
Підвищено активність з виявлення злочинів у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а також злочинів у сфері службової та професійної діяльності.

Окрім іншого, на нараді приділено увагу питанням протидії незаконному гральному бізнесу, діяльності нелегальних автозаправних станцій, тіньовому обігу деревини, порушенням у сфері виробництва та реалізації спирту, а також порушенням у земельній сфері, передусім про рейдерське захоплення майна та землі сільськогосподарських підприємств.
На цих питаннях акцентував увагу у своєму виступі перший заступник прокурора області. «Результати боротьби з кримінальними правопорушеннями щодо незаконного видобутку корисних копалин, порубки лісу та реалізації незаконно отриманої деревини, у тому числі шляхом експорту, залишаються неадекватними стану законності у цих сферах» - вказав Філіп Бєликов.

Виступаючи на нараді, начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Едуард Альохін  розказав присутнім про результати роботи. Так, у сфері протидії гральному бізнесу наприкінці грудня минулого року в області створено шість мобільних груп з числа поліцейських ГУНП та управління стратегічних розслідувань.
Поліція налагодила тісну взаємодія з органами місцевого самоврядування щодо ліквідації реклами гральних закладів. В результаті від початку проведення заходів припинена діяльність 19 закладів, вилучено 221 комп’ютер, 4 покерні столи та гроші, отримані від незаконної діяльності.
Розпочато 7 кримінальних проваджень за статтею «незаконна діяльність гральних закладів». Трьом особам, які діяли у складі організованої злочинної групи, повідомлено про підозру.
Заступники підрозділів слідчого управління та превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Чернігівській області увійшли до штабу координації роботи з протидії незаконним рубкам лісів та діяльності нелегальних деревообробних пунктів (створений у січні розпорядженням Голови Чернігівської облдержадміністрації).
Враховуючи те, що в Україні запроваджено електронний облік деревини, який покликаний виключити факти зловживання при обігу лісопродукції, налагоджена тісна взаємодія поліцейських, працівників інших правоохоронних органів та лісгоспів області щодо проведення спільних рейдів (з початку 2020 року – 27 рейдів).
У результаті відкрито 23 кримінальні провадження за статтею «незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу», одне з яких вже направлено до суду. Ще по трьох провадженнях особам повідомлено про підозру.
Цього року поліція спільно з прокуратурою, органами місцевого самоврядування та іншими правоохоронними органами припинила діяльність восьми незаконних АЗС. З незаконного обігу вилучено понад 5 тонн бензину, більше трьох тонн дизельного пального та близько сорока тисяч літрів газу. На все вилучене майно накладено арешт.
Також поліція протидіє незаконному обігу алкогольної продукції. Від почату року розпочато два провадження за незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів. З незаконного обігу вилучено понад тонну лікеро-горілчаної продукції та понад тисячу пачок цигарок. Поліція приділяє значну увагу й протидії самогоноварінню та продажу розведеного спирту. З цією метою проведено оперативно-профілактичне відпрацювання Сновського, Менського, Куликівського районів та обласного центру.
За результатами заходів з незаконного обігу вилучено понад 200 літрів самогону, складено 399 адміністративних протоколів за виготовлення та зберігання самогону і придбання спиртних напоїв домашнього виробництва.
 
У підсумку прийняли рішення схвалити Постанову координаційної наради керівників правоохоронних органів області, якою визначили план невідкладних заходів по зміцненню правопорядку, профілактики та протидії злочинності на І півріччя 2020 року.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини