Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:08:57

Чернігівські аудитори виявили порушень на суму 747,4 тис. грн у Відділі освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міськради

28.02.2020   11:15Агенцiя

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області під час ревізії фінансово - господарської діяльності Відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради (далі – Відділ освіти) за період з 01.02.2017 по 30.11.2019 виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 747,4 тис. грн.

Установлено завищення обсягів виконаних робіт (улаштування покрівель із металочерепиці, утеплення покриттів плитами з пінопласту) та вартості виконаних робіт на суму 486,8 тис. грн.

Відділом освіти без планування відповідних видатків у місцевому бюджеті за рахунок освітньої субвенції додатково утримувалась посада заступника директора з виховної роботи на суму 180,4 тис. грн.

До міського бюджету не перераховувались кошти в розмірі 50 % надходження орендної плати за приміщення, через що міський бюджет недоотримав доходів від оренди комунального майна  на суму 35,5 тис. грн.

Через завищення норм харчування у навчальних закладах понаднормово проводилося списання продуктів харчування (масло вершкове, м’ясо, риба, олія, картопля)  на загальну суму 22,5 тис. грн.      

Кошти утримані як відшкодування з лікарняних та зайво нарахована заробітна плата в 2017-2018 роках на суму 13,2 тис. грн,  які надійшли на рахунок установи у поточних бюджетних періодах, не перераховувалися в дохід місцевого бюджету, а спрямовувалися на поточні видатки за відповідними статтями витрат Відділу освіти.

Окрім того, встановлено, що видатки на суму 9,0 тис. грн, які підлягали здійсненню за рахунок коштів спеціального фонду кошторису (кошти отримані від батьків за оплату харчування дітей в дошкільних навчальних закладах), проведено за рахунок асигнувань  загального фонду місцевого бюджету.

За недотримання законодавства з фінансових питань 1 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 164-2 КУпАП та на 1 посадову особу складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею164-14 КУпАП.
Керівнику установи надіслано обов’язкові до виконання вимоги про усунення виявлених порушень.
 
Про результати ревізії поінформовано Корюківську міську раду.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.