Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:13:53

Вшанування Героїв Небесної Сотні на Чернігівщині: громадськість обговорила конкретні дії

21.02.2020   09:27Агенцiя

20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, за круглим столом зібрались учасники чернігівського та київського євромайданів, громадські активісти, історики та представники органів влади.

Вони вшанували подвиг учасників Революції Гідності, а також обговорили практичні кроки щодо увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні на Чернігівщині.

Про заходи, що вже здійснені, розповів представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко. Так, в області споруджено декілька пам’ятних знаків, зокрема у Сновську, а також у селах Дягова (Менський район) та Макіївка (Носівський район). У Чернігові на честь Героїв Небесної Сотні названі ряд об’єктів топоніміки: площа на перехресті проспектів Миру та Перемоги, ряд вулиць — Олега Міхнюка, Андрія Мовчана та Василя Прохорського. Одну з вулиць Ніжина також перейменовано на вулицю Небесної Сотні.

Проте, як зазначив Сергій Бутко, залишається і ряд проблемних питань, які потребують оперативного вирішення, аби пам'ять про героїв була вшанована належним чином. У цьому його підтримали й інші учасники круглого столу. Зокрема, на часі друк наукової або науково-популярної книги про Революцію Гідності, Героїв Небесної Сотні, а також видання тематичного фотоальбому.

Окрім того, потребує оновлення інформація про загиблих на Майдані уродженців Чернігівщини у відкритих інтернет-джерелах, зокрема Вікіпедії.

Висловилась громадськість і про необхідність розробки та проведення інформаційної кампанії з метою ознайомлення жителів обласного центру та туристів про об’єкти топоніміки, названі на честь героїв.

Не менш жваве обговорення викликало і спорудження Меморіалу Захисникам України і Героям Небесної Сотні. З метою пришвидшення роботи у цьому напрямку присутніми прийнято рішення про створення окремої робочої групи, яка б зайнялась підготовкою відповідних звернень до місцевих органів влади та іншими організаційними моментами.

Також присутні на засіданні активісти об’єдналися в декілька робочих груп для вирішення інших питань стосовно вшанування Героїв Небесної Сотні на Чернігівщині. Обговорити досягнуті результати учасники круглого столу домовились за два місяці.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.