Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:15:05

Менська громада працює над створенням антикорупційної еко-системи

17.02.2020   16:53Агенцiя

Що таке Антикорупційна програма та які переваги її прийняття – такі питання жваво обговорювались з представниками місцевої влади Менської ОТГ на інформаційній зустрічі, яка пройшла 17 лютого.

Розпочинаючи зустріч, керівник проекту Наталія Дрозд коротко представила мету та завдання проекту, направленого на створення сприятливого антикорупційного середовища у 8 ОТГ Волинської, Львівської, Одеської, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

Це передбачає запровадження та застосування антикорупційних політик на місцевому рівні, роз'яснення діючого антикорупційного законодавства, надання ефективних публічних інструментів нагляду та підвищення рівня обізнаності громадян і формування антикорупційної свідомості.

Експерти Олександр Підгорний та Сергій Нестеренко пояснили, що антикорупційна програма це звичайна цільова програма і що дуже важливим у програмі є те, що в ній чітко виписана ідентифікація корупційних ризиків, їх виявлення, оцінка, а також заходи щодо їх мінімізації. Така програма потрібна кожній ОТГ, яка формує сучасне європейське управління. Адже антикорупційна програма лежить в основі подальших кроків для розбудови та розвитку ОТГ.

Під час обговорень, учасники зазначили, що зацікавлені в тому, аби антикорупційні механізми були не тільки декларованими, а й стали реальними інструментами системи протидії корупції в усіх сферах діяльності громади.

Зі свого боку ГО Центр Доброчин буде підтримувати нові об'єднані громади у розробці комплексних рішень для запобігання корупції. Пропонуємо долучатись до активностей у разі зацікавлення.

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею* Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини