Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:20:08

Поліція розслідує розбій у Новгород-Сіверському районі, який допомогли розкрити місцеві мешканці

17.02.2020   08:10Агенцiя

В результаті злагоджених дій місцева громада не дала нападникам утекти до сусіднього району, а навіть затримала і примусила їх здатися та скласти зброю. Поліція помістила зловмисників до ізолятора тимчасового тримання.

13 лютого ранок для фермера одного з сіл Новгород-Сіверського району мав розпочатися з буденних клопотів по господарству, але його плани поламали двоє непроханих гостей. Як тільки господар відчинив двері, то одразу отримав удар по голові металевою трубою.

Чоловік ледь устояв на ногах, а двоє в масках з порогу почали вимагати з фермера гроші. Не почувши бажаної відповіді, один із них замахнувся вдруге, але зачепився трубою за дверну коробку. Це дало хазяїну півсекунди  фори аби виштовхати нападників та підняти галас. Незважаючи на ранню пору, на шум відгукнувся сусід і через паркан поцікавився що діється. Розбійники злякалися небажаних свідків і почали тікати.

Сусіди без зайвих слів організували погоню і невдовзі наздогнали зловмисників у полі, через яке нападники збиралися утекти до сусіднього району. Міцні фермери, активісти, колишні воїни АТО оточили розбійників і наказали здаватися. І хоча в одного із зловмисників з кобури стирчав пістолет, обоє слухняно виконали вимогу.

Селяни зателефонували до поліції і невдовзі передали зухвальців правоохоронцям. Виявилися, що двоє нероб з Семенівського і Корюківського районів. Зловмисники у скоєному зізналися та надали правдиві свідчення, вони затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло) - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини