Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:05:51

Громади Чернігівщини презентували здобутки, а експерти поділилися планами на майбутнє

15.02.2020   15:38Агенцiя

Таким був День відкритих дверей у Чернігівському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою».

На офіційне представлення результатів діяльності Програми та її подальшої діяльності в регіоні зібралися голови об’єднаних територіальних громад, представники ЗМІ та громадськості.

Анна Буняк, менеджерка Північного хабу Програми «U-LEAD з Європою», розповіла про діяльність Програми, її здобутки та завдання на 2020-2023 років. За її словами, основна увага приділятиметься розвитку управлінських навичок та вмінь представників місцевого самоврядування.

«У нас сьогодні день відкритих дверей, а я б сказала, що це «день відкритих сердець», - сказала Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО. Вона презентувала результати роботи Програми «U-LEAD з Європою» за три роки та поділилися планами на майбутнє.

Ірина Кудрик розповіла про зміни, які відбулися в регіональному представництві Програми та представила оновлену команду: Олександра Мельника, радника з муніципальних фінансів та управління, Людмилу Чабак, радницю з децентралізації та місцевого самоврядування, Наталію Зайцеву, молодшого адміністративного спеціаліста.
 
Олександр Мельник зазначив: «Громади Чернігівщини за три роки довели свою фінансову спроможність. На часі розвивати інституційну спроможність і вчитися самостійно працювати».

За словами Людмили Чабак, представники місцевого самоврядування більше потребують знань та вмінь з управління людськими ресурсами. «Від питань об’єднання та створення громад переходимо до кадрових питань, налагодження співпраці, діловодства та інших напрямків роботи та комунікацій», - сказала вона.

Наталія Зайцева підкреслила: «Двері Чернігівського регіонального офісу завжди відкриті для представників об’єднаних територіальних громад. Наш офіс – це ресурсний центр для ОТГ. Тут завжди вам раді, є вільний доступ до інтернету, можливість проводити зустрічі та просто спілкуватися».

Також були представлені залучені експерти Чернігівського РО. Володимир Бойко працюватиме з громадами у напрямку регіонального розвитку і надаватиме консультації із розробки стратегії. Оксана Стельмах буде займатися висвітленням діяльності Чернігівського РО та історій успіху ОТГ Чернігівщини.

Впродовж трьох років діяльності Програми в регіоні було реалізовано чимало проектів. Це і підтримка об’єднавчих процесів, консультації та навчальні семінари практично у всіх сферах та напрямках від перших кроків після перших виборів до секторальних реформ та просторового планування.

«Ми провели понад 1500 консультацій, 213 семінарів та десять навчальних поїздок. Допомогли у розробці понад 20 стратегій розвитку. Двадцять п’ять громад Чернігівщини стали учасниками проекту модернізації Центрів надання адміністративних послуг. П’ять громад взяли участь у проекті з вдосконалення цивільного захисту і створили свої добровільні пожежні команди. Наші громади стали учасниками школи з просторового планування і мають реально діючі плани з розвитку територій, які успішно втілюють», - розповіла Ірина Кудрик.

Вона підкреслила, що історій успіху за три роки назбиралося не на одну презентацію.

Про власні децентралізаційні здобутки та співпрацю з Програмою «U-LEADз Європою» розповіли представники об’єднаних територіальних громад Чернігівщини: Менської, Куликівської, Новобілоуської, Плисківської, Сновської, Корюківської та Семенівської.

Вони неодноразово підкреслювали внесок програми в їх особистий розвиток та підтримку спроможності ОТГ. Також під час заходу учасники напрацювали двадцять цілей на 2020 рік за якими працюватимуть із Програмою «U-LEAD з Європою».

Нагадаємо, що Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEADз Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Чернігівський регіональний офіс Програми «U-LEADз Європою»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини