Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:36:51

Як забезпечити епізоотичне благополуччя на своїх територіях, вирішували під час засідань ДНПК у Семенівці, Варві і Куликівці

12.02.2020   11:16Агенцiя

На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Семенівській РДА говорили про недопущення занесення збудника африканської чуми свиней, заразного вузликового дерматиту ВРХ та ящуру на територію району.

Обговорено методи профілактики сказу і лейкозу тварин, грипу птиці. Наголошувалось на посиленні контролю за переміщенням живих тварин, птиці, сировини та продуктів тваринного походження без супровідних документів і  на недопущенні обігу фальсифікованої продукції.

Учасники засідання також обговорили  стан місцевих худобомогильників. Крім цього, розглядались питання поводження з безпритульними тваринами і здійснення заходів по зменшенню чисельності диких хижаків, котрі можуть переносити небезпечні інфекційні захворювання.

У Варві учасники засідання ДНПК наголошували на активізації роз`яснювальної роботи серед населення щодо профілактики грипу птиці, зокрема вакцинації проти хвороби Ньюкасла домашньої птиці, недопущення її контакту з дикою перелітною птицею, особливо в періоди міграції.

Ухвалено рішення активізувати роботу спільних мобільних груп та вжити дієвих заходів щодо припинення діяльності стихійних ринків і реалізації живих тварин, птиці та сировини тваринного походження в місцях, де торгівля заборонена.

А на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Куликівській райдержадміністрації з-поміж іншого йшлося про попередження та недопущення масових отруєнь бджіл. Представники територіального підрозділу Держпродспоживслужби поінформували бджолярів стосовно порядку реєстрації пасік та проведення на них щорічних весняних протиепізоотичних заходів відповідно до рекомендацій, наданих листами Держпродспоживслужби від 10.04.2019 № 602-113-12/2293 та від 10.04.2019 №602-113-15/2254.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини