Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:17:56

Відбулася позачергова звітно-виборна конференція Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України"

06.02.2020   11:29Агенцiя

5 січня в актовому залі Деснянської районної у місті Чернігові ради відбулася позачергова звітно-виборна конференція Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» під головуванням її керівника Анатолія Лігуна.

В ході її роботи було порушено цілу низку проблемних питань соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Зокрема щодо оздоровлення, пенсійного забезпечення, недопустимості позбавлення пільг, які передбачені Законом України «Про Статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» тощо.

Голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Лігун зробив акцент на діяльності організації у минулому році. Після обговорення доповіді делегати одноголосно визнали роботу громадського об'єднання задовільною.

Відбулося обрання нового керівництва обласної організації ВГОІ та сформовано новий склад органів, які входять до її складу.

Також в ході зібрання було розглянуто заяву Лігуна А.М., щодо незаконного виключення його з членів Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України. З цього приводу відбулось бурхливе обговорення.

Перед учасниками зібрання виступили: перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, віце-президент Веукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимир Яценко, голова товариства ветеранів та інвалідів ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС м.Київ Володимир Кобчик, голова відокремленого підрозділу ВОВІЛ «Спілка чорнобильців України» Володимир Анікєєв, голова Вінницької обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Микола Бойчук, голова Київської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Михайло Хрущенко.

За словами всіх доповідачів, звільнення голови Чернігівської обласної організації Миколи Лігуна – це далеко непоодинокий випадок. Подібні незаконні звільнення спостерігаються і в інших обласних осередках чорнобильців. Всі учасники зібрання одностайно зійшлися на думці, що саме це конфліктне питання на сьогодні постає гострою проблемою, яка потребує негайного вирішення для недопущення розбрату в їх рядах та розвалу Всеукраїнської організації вцілому.

В черговий раз порушувалось болюче питання функціонування Чернігівського обласного Центру радіаційного захисту та оздоровлення населення в рамках проведення медичної реформи та надання гарантованих державою медичних послуг чорнобильцям, обговорювались питання пенсійного забезпечення, висловлювались пропозиції щодо шляхів вирішення інших актуальних проблемних питань.

А завершилася конференція виробленням одностайної думки, яка полягає в тому, що за права чорнобильців, які були передбачені законами України, потрібно активно боротися.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.