Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:11:19

У Чернігові спростили механізм впровадження заходів з енергоефективності у багатоквартирних будинках ОСББ

31.01.2020   10:08Агенцiя

Чернігів має намір термомодернізувати багатоквартирні будинки, у яких створені ОСББ, у рамках Програми Державної установи «Фонд енергоефективності».

30 січня на засіданні 50-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання депутати погодили зміни та доповнення до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2020 роки. «За» це рішення депутати проголосували одноголосно.

Як уже повідомлялося, запропоновані зміни дозволяють спростити механізм участі ОСББ Чернігова у державній програмі, яка передбачає впровадження заходів з енергоефективності.

Згідно з прийнятим рішенням міської ради проведення технічного переоснащення інженерних систем та/або капітального ремонту огороджувальних конструкцій з їх утепленням здійснюватиметься комунальним підприємством «Новозаводське» міськради відповідно до укладених з ОСББ договорів за визначеною формою.

Проведення попереднього енергетичного аудиту у багатоквартирних будинках ОСББ, розробка проєктної документації на технічне переоснащення інженерних систем та/або капітальний ремонт огороджувальних конструкцій з їх утепленням та забезпечення проходження експертизи проєктної документації здійснюватиметься за кошти міського бюджету.

Для впровадження заходів з енергоефективності ОСББ необхідно надати до комунального підприємства заявку та рішення загальних зборів ОСББ щодо участі у Програмі Фонду, надання повноважень КП «Новозаводське» на вчинення дій в інтересах ОСББ, а також надання згоди на відшкодування інших заходів у порядку та на умовах, визначених Програмою Фонду та Грантовим договором.

Крім того, рішенням міськради збільшений обсяг фінансування за міською Програмою на 7,8 млн грн. Таким чином, загальний обсяг коштів міського бюджету, необхідних для реалізації цієї Програми, становитиме 46,185 млн грн.

Прес-служба Чернігівської міської ради


 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини