Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:44:03

Чернігівська міська лікарня №2 увійшла до переліку опорних медичних закладів

30.01.2020   08:28Агенцiя

Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я в госпітальних округах на період до 2023 року», інформує офіційний сайт Міністерства охорони здоров'я України.

Відповідно до цього розпорядження, в Чернігівській області визначені дев‘ять опорних лікарень. Серед них в обласному центрі розташовані дві, але до міських комунальних закладів охорони здоров’я належить одна - Чернігівська міська лікарня №2 Чернігівської міської ради.

Весь перелік такий:
    КНП «Чернігівська обласна лікарня»,
    КНП «Чернігівська міська лікарня№2»,
    КНП «Ніжинська центральна міська лікарня»,
    КНП «Прилуцька центральна міська лікарня»,
    КНП «Козелецька центральна районна лікарня»,
    КНП «Бобровицька центральна районна лікарня»,
    КНП «Корюківська центральна районна лікарня»,
    КНП «Бахмацька центральна районна лікарня»,
    КНП «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня».

На офіційному сайті МОЗ зазначається, що «це дозволить покращити доступність медичної допомоги, сконцентрувати інвестиційні ресурси та розбудувати мережу надання медичних послуг в Україні.

Перелік опорних закладів визначений на основі відповідної Методики формування мережі робочою групою, яка була сформована МОЗ України за участю представників Національної служби здоров’я України, Міністерства розвитку громад та територій України, представників проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та обласних державних адміністрацій.

Однією з головних умов формування переліку стала доступність закладів для пацієнтів. Шлях до лікарні не повинен перевищувати 1 годину.

До переліку включено заклади охорони здоров’я, що відповідають вимогам або можуть бути підвищеними до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування першого або другого рівня, що забезпечуватимуть:
    безпечність медичної допомоги на основі доказової медицини,
    своєчасність доступу до медичної допомоги
    економічну ефективність, яка полягає у забезпеченні максимально можливої якості медичної допомоги за умови раціонального та ощадливого використання ресурсів.

Ці заклади матимуть належне робоче навантаження та забезпечать належний рівень безпеки пацієнта.

Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.