Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:15:23

Водогосподарська обстановка в басейні Десни. Офіційно

25.01.2020   10:53Агенцiя

Глобальна зміна клімату – одна з найгостріших екологічних проблем які стоять перед людством. Протягом останніх років потепління стає все більш відчутним, спричиняє серйозні кліматичні зміни і різні екосистеми опиняються під загрозою зникнення.

Водні об’єкти басейну Десни не є виключенням. На фоні аномальних кліматичних факторів, недостатньої кількості опадів відбувається зменшення витрат по руслу та рівнів води на річках, що призводить до погіршення водогосподарської та гідрологічної обстановки в регіоні.

Внаслідок нехарактерних для зимового періоду погодних умов, котрі склалися в грудні-січні 2019-2020 рр., льодові явища на річках басейну Десни майже відсутні, лише подекуди спостерігаються явища у вигляді заберегів, шуги та тонкого не повного льодоставу. Рівні води на річках залишаються близькими до найнижчих меженних значень за багаторіччя, а подекуди навіть нижчими за них.

На гідрологічному посту на р. Десна в місті Чернігів, за даними Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, триває режим зимової межені і станом на 24.01.2020 року рівень води з початку місяця не змінився і знаходиться на відмітці 149 см над нулем поста. Відповідно, гідрологічна ситуація, що склалася наближена та схожа з аналогічним періодом 2016 року та є найнижчим показником зимового періоду за час середніх багаторічних спостережень.

Ми не можемо вплинути на глобальні процеси, але можемо запобігти різноманітним негативним впливам. Починайте новий день з запитання: "Що можу зробити саме я і саме зараз?"

Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.