Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:53:51

У службі зайнятості опановують нові підходи взаємодії з роботодавцями

23.01.2020   08:51Агенцiя

Служба зайнятості продовжує реформуватися на вимогу часу. В 2020 році в її діяльності очікується чимало змін. В результаті модернізації безробітні і роботодавці отримуватимуть від служби зайнятості адаптовані до своїх потреб послуги для роботи в Україні.

Про те, які новації буде впроваджено та як зміниться робота фахівців служби зайнятості, йшлося на триденному навчанні заступників директорів та фахівців по взаємодії з роботодавцями Чернігівського міського центру зайнятості та філій обласного центру зайнятості, яке розпочалося 21 січня в Чернігівському обласному центрі зайнятості.

За словами заступника директора обласного центру зайнятості Сергія Роговця, наразі служба зайнятості працює на повному ринку праці й, щоб конкурувати з численними рекрутинговими агентствами, треба мати суттєві переваги. І акцент має бути зроблено не лише на безоплатності послуг, а й на клієнторієнтовності, оперативності, зручності обслуговування, різнопланованості електронних сервісів.

З 1 січня 2020 року в роботу Чернігівського міського центру зайнятості та всіх філій обласного центру зайнятості запроваджено Інститут «Консультант роботодавця».

За словами начальника відділу організації надання послуг роботодавцям Людмили Лисобикової, новий підхід до взаємодії з роботодавцями дозволить ефективно вирішити проблему «кадрового голоду»; підвищити зацікавленість громадян працювати легально на українських підприємствах; налагодити комунікацію з роботодавцями за допомогою зручних електронних сервісів; підвищити швидкість закриття вакансій; оперативно налагоджувати співпрацю з новоствореними підприємствами; надавати спеціалізовані послуги роботодавцям за цільовими групами; удосконалити систему підбору та професійного навчання безробітних для результативного працевлаштування.

Всім роботодавцям тепер надаватимуться індивідуальні послуги з урахуванням виду економічної діяльності, специфіки роботи та чисельності працюючих, а також особливостей розвитку локальних ринків праці.

Щоб знайти потрібного працівника і оперативно укомплектувати наявну вакансію, консультант роботодавця застосовуватиме у своїй роботі елементи рекрутингу. В чому полягає його суть присутнім розповів начальник відділу організації рекрутингу та партнерства у сфері зайнятості Станіслав Снитко.

Присутнім також презентували оновлену карту укомплектування вакансій та методику профілювання вакансій. Ці інструменти мають пришвидшити підбір кадрів для роботодавців.

Побудова довірливих стосунків з роботодавцями, доведення переваг співпраці зі службою зайнятості, обізнаність про їх кадрові потреби, специфіку економічної діяльності; підбір унікального комплексу послуг відповідно до їх запитів; надання послуг на високопрофесійному рівні із застосуванням електронних сервісів, за словами Сергія Роговця, саме таке завдання наразі стоїть перед консультантами роботодавців. Досягнення зазначених цілей можливе завдяки переорієнтації фахівців служби зайнятості з формальної реалізації своїх функцій на якісне обслуговування кожного клієнта, задоволення його індивідуальних потреб.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.