Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:30:19

Сухополов’янська громада готується до проведення першої сесії

22.01.2020   17:05Агенцiя

Про організацію і проведення першої сесії, питання створення дієвої організаційної структури, особливості управління окремими бюджетами об’єднаної громади та інші важливі питання йшлося під час консультації для представників Сухополов’янської ОТГ в Чернігівському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою».

У новоствореній Сухополов’янській об’єднаній територіальній громаді перші вибори відбулися 22 грудня 2019 року. Перша установча сесія призначена на 27 січня 2020 року.

«Сухополов’янська громада досить ретельно підготувалася до першої сесії. В ході консультації були поставлені чіткі запитання, з яких стало зрозуміло, що представники громади детально вивчали питання управління ОТГ та готуються працювати на результат вже з перших днів своєї діяльності», - зазначила Ірина Кудрик, керівниця Чернігівського регіонального офісу.

Олександр Мельник, радник з питань місцевих фінансів та управління Чернігівського РО, надав рекомендації представникам Сухополов’янської ОТГ щодо управління фінансами та активами громади. «Управління окремими бюджетами 19 сільських рад вимагатиме значних зусиль та часу – це один із перших викликів, з якими доведеться стикнутися громаді», - зазначив експерт.

Людмила Чабак, радниця з питань децентралізації та місцевого самоврядування Чернігівського РО, пояснила особливості кадрових питань та формування організаційної структури новоствореної громади. Також експертка надала роз’яснення перевірок НАЗК та подання декларацій, та інших питань.

Також під час консультації обговорили питання налагодження ефективної співпраці та комунікацій із старостами.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини