Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:48:00

Припинити політичні спекуляції - запровадити електронний облік лісопродукції до 1 лютого поточного року

21.01.2020   10:57Агенцiя

Таке доручення дав голова обласної ради Ігор Вдовенко під час робочої наради з керівниками дочірніх агролісогосподарських підприємств комунального підприємства «Чернігівоблгроліс». У заході взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Визначивши терміни, Ігор Вдовенко наголосив, що Кабінет Міністрів України поставив завдання щодо запровадження електронного обліку деревини.

За словами виступаючого, таке рішення є дуже важливим і потрібним для контролю та моніторингу.

— Це питання не нове. Про запровадження електронного обліку лісопродукції мова ведеться вже 5 останніх років. Але не набула реалізації через відсутність законодавчої бази, яка б регламентувала використання цієї системи лісокористувачами комунальної власності, — наголосив голова обласної ради та нагадав, що два роки тому вже була спроба введення в області електронного обліку деревини господарськими підприємствами комунальної власності.

Для переходу на централізований електронний облік деревини 18 дочірніх підприємств, які входять до структури КП «Чернігівоблагроліс», необхідне відповідне обладнання та належне фінансування, джерела якого треба активно шукати.

Звітуючи про роботу КП «Чернігівоблагроліс», перший заступник генерального директора Володимир Никончук повідомив про зменшення доходів підприємства, яке пояснив скороченням обсягу реалізації виготовленої товарної продукції на внутрішньому і зовнішньому ринках та зниженням відпускних цін внаслідок скорочення попиту на продукцію. Торік, приміром, дохід від реалізації товарної продукції та послуг дочірніми підприємствами, становив 189 529 тис. грн, що на 31 583 тис. грн. менше показників 2018 року.

В числі прикладів вирішення фінансового питання, голова обласної ради навів рішення вінницьких колег, які внесли зміни до регіональної Програми розвитку лісового господарства та спрямували необхідні додаткові кошти з обласного бюджету для завершення впровадження електронного обліку деревини КП«Віноблагроліс».

Як наголосив Ігор Вдовенко, аби допомогти агролісогоспам виконати поставлені Урядом завдання та закупити необхідні комплекти обладнання на розгляд чергової сесії обласної ради буде запропоновано винесення «Програми розвитку лісового господарства Чернігівської області». Також наголошувалося, що для пошуку джерел фінансування системи обліку слід залучити об'єднані територіальні громади, орендарів лісових масивів.

Разом з тим, проблемним залишається питання запровадження системи обліку деревини інших лісокористувачів Чернігівщини, зокрема приватних підприємств. Також невизначеною є процедура електронного обліку лісосмуг і тисяч гектарів лісового фонду, які не входять до державних чи комунальних лісогосподарських підприємств.

Аби припинити політичні спекуляції про незаконну заготівлю деревини Ігор Вдовенко порекомендував лісівникам керуватися у своїй роботі принципами прозорості та відкритості, створювати на підприємствах наглядові ради та залучати громадськість.

Для активізації запровадження системи електронного обліку деревини обласною радою будуть ініційовані звернення до керівництва держави щодо необхідності законодавчого урегулювання низки невідкладних питань, а саме: ухвалення єдиної регламентованої законодавством процедури відведення лісосік, продовження перехідного періоду для запровадження системи електронного обліку деревини, часткове фінансування запланованих заходів з державного бюджету тощо.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини