Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:57:20

Вночі розкидали фальшиві газети, тупо замасковані під “Срібнянщину”

20.01.2020   08:29Агенцiя

У вихідних даних вказано адресу і телефон справжньої газети. Надрукований “день виходу” – 21 грудня 2019 року. З таємної друкарні її везли у наш район на санках без снігу майже місяць!.

Зміст єдиної на всю газету публікації, надрукованої в кольорі і на дорогому папері, один – земля.
 
Не просто прохання, а голос відчаю анонімних авторів: “не віддавайте землю в оренду СТОВ “Батьківщина””, яке платить найбільшу в районі орендну плату – 17 відсотків. Мета публікації – загітувати людей, віддати землю тим, хто платить менше, але уміє випускати такі чудові фальшиві кольорові газети. І між рядками прохання змилуватись над авторами фальшивки, самим здогадатись, кого вони представляють та бігти до них із своєю землею.

На авторів фальшивки ображатись не варто. Куди їм подітись там, у центральному офісі? Начальство давить – агітуйте, переконуйте, відробляйте свою зарплату. А як переконаєш, коли люди обирають більший відсоток?

Тільки навіщо випускати фальшивку? Хто заважає опублікувати вашу агітацію в законно зареєстрованих виданнях, чи законно випускати свою газету? Відповідь проста. За брехню, наклеп тоді доведеться відповідати. А так – випустив газету, розкидав по селах, і бігом в кущі, визирати, як люди відреагують.

Останнє розповсюдження фальшивої газети  “Срібнянщина” було у липні 2018 року. Перед тим -  напередодні місцевих виборів,  у жовтні 2017 року, по факту якого 28.10.2017 р. у Срібнянському відділенні поліції було зареєстроване повідомлення про  злочин (незаконний випуск фальшивої газети "Срібнянщина" та порушення виборчого законодавства). Винних, як і очікувалось, не знайшли. А безкарність надихає злочинців на нові “звершення”. Чого боятись авторам та підпільній друкарні, коли в державі, де йде війна, можна випускати фальшиві газети, не переймаючись про відповідальність?

http://sribne-gazeta.com.ua/news/2020-01-19-989?fbclid=IwAR3fbdXBhlfSOGSAx1q02xQo0PBFp_pg0MveTXgWE-Qg1U78RHYtkuvDt9U

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.