Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:33:35

Питання охорони та збереження природної та культурної спадщини, забезпечення біологічної безпеки залишатимуться в полі зору Громадської ради

17.01.2020   10:22Агенцiя

Такий висновок щодо підсумків своєї роботи у 2019 році зробили учасники спільного засідання чотирьох комітетів Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації: з реалізації Програми «Зелене намисто Чернігівщини; з економічного розвитку; з питань охорони та використання культурної спадщини; з питань санепідблагополуччя та життєдіяльності людини.

У засіданні також взяла участь перший заступник голови Громадської ради Наталія Проскуріна.

Під час обговорення зазначалося, що об’єднання зусиль комітетів сприяло налагодженню дієвого діалогу з обласними структурами виконавчої влади: Головним управлінням Держпродспоживслужби в області, Державною екологічною інспекцією в області, департаментами екології та природних ресурсів, культури і туризму, національностей та релігій ОДА.

Голови комітетів поінформували присутніх про досягнуті результати за підсумками проведення ними заходів:
    засідання за «круглим столом» на тему: «Проблемні питання щодо проведення громадської експертизи в територіальних органах та установах Держпродспоживслужби України» ;
    моніторингу щодо додержання вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини» під час проведення ремонтних робіт пам’ятки архітектури місцевого значення Музей українських старожитностей В.В.Тарновського (тепер обласної бібліотеки для юнацтва) з метою збереження її автентичного зовнішнього вигляду;
    збереження автентичності при проведенні капітального ремонту Красної площі в м. Чернігові.

Присутні обговорили питання, які нині вивчаються в комітетах: щодо включення об’єктів Чернігівщини до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у номінації «ПОДЕСЕННЯ», збереження та розвитку Музею авіації та космонавтики Чернігівщини ім. Л. Каденюка; підготовки засідання за «круглим столом» на тему «Древні кургани Чернігівщини. Сумні реалії. Шляхи захисту»; проведення моніторингу дотримання природоохоронного законодавства на території комунального закладу «РЛП «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради. 

Залишається у сфері уваги громадськості питання стану зелених насаджень РЛП «Ялівщина». Адже дерева вражені шкідниками. Членів Громадської ради хвилює, якими будуть подальші заходи боротьби зі шкідниками після вивчення дії феромонних пасток, як забезпечуватиметься додержання режиму охорони території РЛП «Ялівщина» через відсутність проєкту організації території.

Залишається питання визначення меж РЛП «Ялівщина». Відповідні пропозиції напрацювали члени Громадської ради при облдержадміністрації, фахівці профільних департаментів облдержадміністрації, представники Управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради, депутатського корпусу Чернігівської міської ради.

Тож члени Громадської ради сподіваються, що у 2020 році «Проєкт організації і встановлення меж регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» площею 168,7 гектара у м. Чернігові, в адміністративних межах Чернігівської міської ради» нарешті буде погоджено.

Враховуючи досвід та результативність діяльності Громадської ради щодо реалізації Громадського проєкту по створенню та функціонуванню регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», було вирішено продовжити моніторинг дотримання Закону України «Про природно-заповідний фонд» з метою розвитку РЛП.

Учасники засідання також обговорили проєкт Меморандуму про співпрацю чотирьох комітетів Громадської ради при облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини