Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:34:39

В ОДА обговорили перспективи добудови багатоповерхівки в Ніжині

10.01.2020   08:43Агенцiя

У 2011 році в Ніжині ПАТ «Домобудівник» розпочало будівництво дев’ятиповерхового житлового будинку на 54 квартири. Свої кошти сюди вклали семеро осіб, четверо з яких — за сприяння Чернігівського регіонального управління Держмолодьжитла.

Нині готовність об’єкта складає лише 10%. Причина - банкрутство забудовника у 2017 році. Договори про переведення боргу укладені з ТОВ «Чернігівський ДБК», який і мав добудувати об’єкт.

Втім, підприємству не вистачає коштів для завершення будівництва (а це близько 18 мільйонів гривень). Зі свого боку, учасники державної житлової програми «Доступне житло» вчасно виконують свої зобов’язання перед банками, де взяли кредити на пільгових умовах.

Перспективи добудови проблемного об’єкту обговорили в облдержадміністрації представники органів влади, забудовника, банківських установ та регіонального управління Держмолодьжитла.

Заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, яка провела нараду, наголосила, що люди, вкладаючи кошти у незавершене будівництво, мають отримати гарантії, що об’єкт здадуть в експлуатацію. Як варіант у даному випадку – співпраця з іншим забудовником, який зможе інвестувати в будівництво. Для цього на наступні зустрічі варто запросити представників місцевих будівельних підприємств для обговорення подальших дій.

На сьогодні, за словами представника ТОВ «Чернігівський ДБК», вже виготовлені залізобетонні вироби та конструкції, з яких можна змонтувати 8 поверхів будинку. Підготовлений і баштовий кран на будівельному майданчику. Крім того, укладені договори з АТ «Чернігівобленерго» про приєднання до електричних мереж та Ніжинським управлінням водопровідно-каналізаційного господарства про водопостачання та водовідведення будівельного майданчику.

Учасники наради вважають за необхідне провести інвентаризацію виготовлених конструкцій, аби об’єктивно говорити про їх укомплектованість.
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини