Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:31:24

Для військовослужбовців-контрактників з Десни гостинно відкрили двері п’ять нових казарм поліпшеного планування

09.01.2020   10:27Агенцiя

Понад 500 військовослужбовців 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України, які потребували поліпшення житлових умов, отримали кімнати в нових комфортних гуртожитках.

Під час урочистостей з нагоди відкриття гуртожитків командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Сирський подякував військовослужбовцям за сумлінну службу і успішне виконання завдань впродовж 2019 року та побажав нових успіхів у 2020 році.
Також він зазначив:
– Забезпечення розвитку Сухопутних військ, поліпшення побутових умов для якісного проживання, навчання, підготовки військових спеціалістів,  є і завжди буде пріоритетом командування. Тому і в майбутньому цим питанням також приділятиметься значна увага.

В навчальному центрі сплановано та профінансовано низку проектів щодо завершення будівництва і обладнання об’єктів інфраструктури та прилеглої території.

Для проживання військових введено в експлуатацію п’ять нових казарм поліпшеного планування. У кожній з казарм може проживати до 125 чоловік.

Будівлі мають систему блочного типу – дві кімнати із загальним санвузлом і окремою душовою, у кожній кімнаті проживає до п’яти осіб. Кімнати обладнані новими меблями, побутовою технікою та сантехнічним обладнанням. На кожному поверсі є обладнані пральня та сушарка, повноцінна кухня, обладнана необхідною сучасною технікою та їдальня. У кімнатах є все, що потрібно для комфортного проживання військовослужбовців.

– Наші військовослужбовці, зокрема й інструктори, які готують фахівців для всіх бойових частин Сухопутних військ, віднині проживатимуть у своїх оселях, – розповів начальник 169 навчального центру Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Віктор Ніколюк. – Вирішення житлової проблеми у навчальному центрі сприяє його розвитку, приваблює потенційних кандидатів на військову службу за контрактом з віддалених населених пунктів. Адже винаймати квартири в Десні досить дорого. Тож поряд з поліпшенням умов проживання військовослужбовців, ми сприяємо і їхньому фінансовому благополуччю.

Олександр Парій, Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.