Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:46:59

Рибпатрульні Чернігівщини протягом тижня викрили 41 порушення Правил рибальства

27.12.2019   11:39Агенцiя

За період з 19 по 26 грудня Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 41 порушення Правил рибальства. Так, складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 29 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено дев’ять актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 51 кг риби та 54 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 59 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 57 од. заборонених знарядь лову (сітки). Нараховано штрафів на загальну суму 1 860 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 5 712 грн.

Для прикладу, 20 грудня під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Ріпкинського району викрито грубе порушення Правил рибальства. Двоє жителів с. Ріпки на р. Дніпро, поблизу с. Коробки виловлювали рибу за допомогою сітки зяберної (одностінної). В протизаконний спосіб порушники виловили 3 екз. ляща, загальною вагою 3 кг. Завдано збитків у розмірі 510 грн.

21 грудня на р. Остер, біля с. Пальчики Козелецького району двоє мешканців м. Вишневе Київської області, за допомогою сітки зяберної (одностінної) виловили 2 кг риби: плітка - 10 екз. та окунь 6 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 952 грн.

На правопорушників складені адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передані до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада діє заборона на лов риби на зимувальних ямах.

Протягом тижня державними інспекторами виявлено понад 20 правопорушників, які знехтували даною забороною. На них складено адміністративні протоколи за ч. 3 ст.  85 КУпАП. Розмір штрафу по даній статті складає від 34 до 170 грн на громадян та від 170 до 510 грн на посадових осіб.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.