Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:25:35

Обговорили доступність закладів для маломобільних жителів області

18.12.2019   10:23Агенцiя

Про роботу у цьому напрямі говорили учасники засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп до об’єктів соціально-транспортної інфраструктури.

Зрушення у забезпеченні безбар’єрності для населення дійсно є, зазначив начальник Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА Олександр Дмитрюк.

Варто згадати, що з 1 квітня цього року вступили в дію нові ДБН «Інклюзивність будівель і споруд». Вони чітко регламентують обов’язковість влаштування пандусів. Прописані вимоги, умови, параметри та технічні характеристики щодо їх встановлення, а також наведені конкретні наочні приклади.

Звичайно, існуючі проблеми швидко вирішити дуже складно. До того ж, має бути ефективна співпраця всіх дотичних структур та розуміння важливості цього питання на кожному рівні. Крім того, на переконання Олександра Дмитрюка, потрібно змінювати підхід до роботи самих комітетів забезпечення доступності: не тільки дискутувати, а шукати практичні шляхи вирішення нагальних питань з подальшим контролем за їх виконанням.

Зі свого боку, громадські активісти не бачать перепон для конструктивної роботи. Серед озвучених сьогодні пропозицій — залучати громадські організації до складу комісій, що приймають в експлуатацію завершені будівельні об’єкти. Втім, для втілення цієї ідеї необхідні зміни у діючому законодавстві.

Не оминули увагою учасники засідання й пристосованість до потреб маломобільних груп населення об’єктів Чернігова. Адже саме обласний центр має бути взірцем наслідування для районів.

За словами заступника начальника відділу комунального господарства та благоустрою Управління ЖКХ Чернігівської міської ради Михайла Літошка, цьогоріч у місті облаштовані звуковим супроводом для людей з вадами зору вісім світлофорів, виконані близько тисячі метрів понижень бортового каменю (це 83 пішохідні переходи та місця на перетині виїздів, тощо). До кінця року планують придбати автопідіймач для підземного переходу у мікрорайоні «Шерстянка».

Як зазначив голова ГО «Інтеграція» Дмитро Соболєв, всі роботи мають бути виконані «на совість». Адже є чимало місць в Чернігові, на спеціальне облаштування яких витрачені значні кошти, а користі з того для маломобільних груп немає.

На наступні засідання обласного комітету присутні вирішили запросити представників органів влади, що не ходять до його складу, але мають пряме відношення до забезпечення безбар'єрності.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини