Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:32:14

7 млн 31 тис грн – наразі складає дебіторська заборгованість по квартплаті перед КП "ЖЕК-13"

10.12.2019   09:39Агенцiя

З якої понад 3 млн – задавнена, по якій ведеться претензійна робота. Способи цієї роботи різні, в т. ч. реструктуризація, особисте спілкування, списки боржників на під’їздах і квитанціях, попередження про звернення до суду з покладенням на боржників судових витрат та роз’ясненням інших наслідків тощо. Це дає результат.

Але, на жаль, навіть сплативши борг ці мешканці часто-густо знову починають накопичувати борги. Зараз подали 85 позовів до суду, третина з них вже задоволена, документи передані до виконавчої служби, підприємство очікує початку її дій. Про це доповіла щойно на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді керівниця КП ЖЕК-13 Ольга Рогова.

За її інформацією, обсяги сплати коштів боржниками значно зросли відтоді, як підприємство почало на практиці активно звертатися до суду за стягненням боргів.

Чернігівський міський голова прокоментував це, що, на його думку, позовна і будь-яка роз’яснювальна робота з боржниками дуже важлива. Разом з тим, найбільш ефективним адресним інструментом є відключення боржника від тієї послуги, за яку він заборгував. Якщо існують такі способи, місту ефективніше і дешевше виділити кошти, придбати потрібне обладнання і працювати з боржниками саме так. Адже дійсно несправедливо, коли заручниками ситуації стають 85% добросовісних мешканців, коли 15% їх сусідів не платять. То, можливо, дійсно потрібно вивчити досвід інших країн, де дуже жорстко технічними методами при утворенні боргу послуги боржникам припиняються.

Як додав керівник КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко, три роки тому підриємство започаткувало, відповідно до ДБН, при видачі дозвільних документів майбутнім забудовникам вимагати, щоби всі з’єднання виводяться на сходовий майданчик. Зараз це передбачено у нових будинках. У старих без доступу у квартир на сьогодні можливо лише відключення водовідведення.

Міський голова доручив дослідити це питання грунтовніше, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.